Glamour met een knipoog

De kogel is door de kerk: Nederland doet mee aan het Songfestival in 2025!

Na maandenlang speculeren weten we het eindelijk zeker: volgend jaar zien we de Nederlandse delegatie terug bij het Eurovisie Songfestival! Zonder Joost Klein, hij bedankt voor een herkansing. "Ik ben nog verslagen van wat er dit jaar is gebeurd."

Joost Klein voor het Songfestival

Bij Beau Monde zitten we op het puntje van onze stoel om alle ins en outs van het Eurovisie Songfestival te volgen. De diskwalificatie van Joost Klein was een onaangename verassing die niemand zag aankomen. Maar inmiddels weten we het zeker: Nederland krijgt een herkansing!

Verslagen

Ondanks een uitnodiging heeft Joost Klein laten weten dat hij niet meedoet aan het Eurovisie Songfestival in 2025. Dat laat hij weten via een Instagram-post. "Ik ben dankbaar voor alle liefde en steun die ik heb gekregen. Maar ik ben nog verslagen van wat er dit jaar is gebeurd", schrijft hij. "Ik heb meer tijd nodig om er weer bovenop te komen."

Toch heeft de zanger wel genoten van zijn deelname. "Ik droomde ervan om mee te doen met het Songfestival en dat heb ik gedaan." Maar alle heisa rondom het liedjesfestijn is aan Joost niet besteed. "Ik ben hier niet voor gemaakt. De media zal de media blijven, maar ik hoor daar niet."

Grootse dromen

Stoppen met zingen doet hij overigens niet! Zijn internationale tours zijn uitverkocht. "Een van mijn doelen is het verbinden van mensen door muziek en kunst. Het leven is gek, maar ik ben er nog." Een succes dat hij mede te danken heeft aan het Songfestival. "We hebben iets moois bereikt, iets veel groters dan de deelname aan het Songfestival. Europapa heeft veel mensen verenigd. Dit gaat niet alleen over mij, maar over ons allemaal", schrijft Joost.

Deelname 2025

Na zijn diskwalificatie werd er over en weer flink uitgehaald door de AVROTROS en de European Broadcasting Union (EBU). Een toekomstige deelname van Nederland aan het Songfestival was onzeker, tot vandaag! "AVROTROS neemt deel aan het Eurovisie Songfestival 2025 in Zwitserland. Na maandenlange gesprekken en overleggen heeft de omroep voldoende garanties van de EBU dat er structurele veranderingen worden doorgevoerd bij het muziekfestival", deelt AVROTROS op Instagram.

Maar dan rest natuurlijk de vraag: wie gaat Nederland nu vertegenwoordigen? Dat is nog een verrassing. "De inschrijving voor nieuwe songs voor 2025 is vanaf nu geopend." Wij zijn razend benieuwd!

Entertainment
  • @joostklein, @avrotros, Beau Monde archief
  • NL Beeld