Glamour met een knipoog

Kate, Eugenie en Sophie zijn fan van dít betaalbare, duurzame sieradenmerk

Er zijn maar weinig merken die zo de aandacht van de Britse koninklijke familie hebben getrokken als het duurzame sieradenlabel Monica Vinader. Kate is bijvoorbeeld al sinds 2014 een toegewijd fan van de sieraden.

Koningin Camilla bij sieradenmerk Monica Vinader

De Prinses van Wales staat bekend om haar inspanningen voor duurzaamheid. Dat zou de reden kunnen zijn voor haar liefde voor de juwelen van het sieradenmerk. Monica Vinader werkt namelijk met 100 procent gerecycled goud en sterling zilver, samen met recyclebare verpakkingen. Kate is overigens niet de enige royal met een voorkeur voor deze prachtige juwelen!

Traceerbare edelstenen

Monica Vinader heeft onlangs haar eerste traceerbare collectie gelanceerd: Odyessy. Traceerbaar in deze context betekent dat het hele productieproces van begin tot eind te herleiden is.

Het is ee collectie naar Kate's hart met verleidelijke aquamarijn juwelen: een manchet, halsketting, cocktailring en twee paar oorbellen. Daar zullen de royals van smullen, want de Britse dames zijn groot fan. Ook koningin Camilla, Meghan en prinses Beatrice shoppen regelmatig bij het atelier.

Eenvoudig en verfijnd

Kate heeft een favoriet: een 18-karaats vergulde vermeil ketting met een elegante zoetwaterparel. Tijdens officiële gelegenheden en internationale bezoeken grijpt ze vaak naar haar sierlijke 'Siren Wire'-oorbellen. De oorbellen zijn eenvoudig en verfijnd - Kate heeft hun veelzijdigheid laten zien door ze met alles te combineren, van japons tot jeans met een blouse.

Aquamarijn parel

Sophie kiest vaak voor haar 'Fiji' armbanden, herkenbaar aan hun verstelbare schuifregelaar en een iconische band. Toch zijn de 'Siren' oorbellen in aquamarijn-kleur duidelijk haar favoriet - de hertogin heeft ze wel 19 keer gedragen! Afgelopen zomer droeg ze ze nog tijdens haar reis naar Guernsey als beschermheer van de Association of Sail Training Organizations. Wat een pareltjes!

Kracht, bescherming en moed

Tijdens de Sandringham Flower Show droeg Camilla de opvallende 'Goddess' munthanger. Geïnspireerd op een zeldzame Keltische munt met een afbeelding van een krijgerskoningin, wordt de ketting van 95 dollar beschreven als een symbool van kracht, bescherming en moed. En dat is niet het enige Vinader-item in haar collectie. De koningin is zelfs zo'n grote fan dat ze een bezoekje bracht aan het atelier van de ontwerpster.

Persoonlijk sieraad

Meghan gaat voor een persoonlijk tintje. Ze geeft de voorkeur aan een vriendschapsarmband van 138 dollar in goud metallica, met een gestroomlijnd silhouet en een gebogen staaf die kan worden gegraveerd met een naam of datum.

Discobal

Prinses Eugenie werd in 2022 lid van de fanclub toen ze de 'Disco Hoop' oorbellen droeg tijdens de Easter Matins Service in St George's Chapel in Windsor. Dit prachtige ontwerp heeft een geplooide textuur die schittert als een discobal.

Na al deze parels zullen we de Britse hoogheden ongetwijfeld gaan spotten met nog meer van deze prachtige edelstenen!

Royalty
  • Daily Mail
  • NL Beeld