Glamour met een knipoog

Doutzen Kroes komt vast te zitten op de catwalk tijdens Victoria's Secret Fashion Show

Bijna tien jaar na haar laatste verschijning op de Victoria's Secret catwalk, was het gisteren eindelijk zo ver: Doutzen Kroes trok haar angel wings aan en rockte de runway. Al verliep haar terugkeer als Victoria's Secret Angel níet helemaal vlekkeloos...

Doutzen Kroes komt vast te zitten op de catwalk tijdens Victoria's Secret Fashion Show

Nadat zij jaren geleden uit de spotlight stapte, maakt Doutzen Kroes eerder dit jaar haar comeback op Vogue’s septembercover. Gisteren was het tijd voor een nieuwe mijlpaal, want het model kroop voor het eerst weer in haar rol als Victoria's Secret Angel! Maar op de catwalk in New York kreeg ze wel te maken met een kléin probleempje.

Schoenprobleem

Op beelden die People Magazine deelt via Instagram is te zien hoe het model ineens tot stilstand komt op de catwalk, en aan haar schoen begint te prutsen. Wat blijkt nou? De hak van haar schoen kwam vast te zitten in een kleine gleuf in de vloer!

Collega-angel Imaan Hammam komt haar nog te hulp schieten, maar dat blijkt gelukkig niet nodig. Doutzen weet zichzelf snel te bevrijden en kan haar walk herpakken - flawless as ever. Het model gooit haar handen nog in de lucht terwijl ze uitgebreid applaus krijgt van de toeschouwers.

Misschien een ideetje om de volgende keer gewoon alle gaten in de catwalk dichten, Victoria's Secret?

Modellen

Het was niet alleen voor Doutzen zelf een tijdje geleden dat zij op de Victoria's Secret runway verscheen. Überhaupt was dit de eerste show van Victoria's Secret in zes jaar tijd. Als vanouds straalde de crème de la crème van de fashionwereld in prachtige designs van het lingeriemerk.

Embed from Getty Images

Naast Doutzen verschenen verschillende andere iconische namen op de runway, waaronder Kate Moss, Tyra Banks , Adriana Lima en Ashley Graham.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Doutzen's comeback

Eén ding is duidelijk: Doutzen is weer helemaal back. En dat terwijl ze in 2022 nog een punt achter haar carrière zette. Aan Vogue vertelde ze eerder al waarom ze die keuze destijds maakte. "Iedereen kon zijn creatieve ei op mij kwijt, fotografen, stylisten, visagisten, maar ik werd niet gehoord. Daar was ik zó klaar mee. Als model had ik nooit een stem, daar kwam onder andere mijn rebellie ook uit voort." Uit angst om niet meer geboekt te worden, kon Doutzen naar haar idee nooit 'nee' zeggen tegen een belangrijke klant. En dat werd haar te veel. "Ik móést even uit die ratrace, helemaal terug naar nul.”

Hoewel ze nu toch een comeback heeft gemaakt, pakt ze de dingen tegenwoordig wel alles aan. Als model wil ze haar eigen keuzes maken, want naar eigen zeggen werd ze veel te lang geleefd. "Als mensen dat tegen me zeiden, dacht en antwoordde ik: welnee, ik bepaal alles zelf, maar ik kwam erachter dat ik totáál ben geleefd. ‘Professioneel’ noemen klanten dat, als je je mond houdt en nooit klaagt. Ook niet als je bij -5 graden in bikini de kou in rent, of om twee uur ’s nachts in badjas nóg wacht op die doorpas voor een show."

Celebrity
  • People Magazine
  • NL Beeld