Glamour met een knipoog

De Victoria's Secret show is terug, mét Nederlandse topmodellen!

Na zes jaar vond er eindelijk weer een Victoria's Secret Fashion Show plaats in New York - een fenomenabele show zoals we van het lingerielabel gewend zijn, met maar liefst vier Nederlandse modellen! Twee bekende gezichten én twee nieuwkomers schitterden op de catwalk van het lingeriespektakel.

Victoria's Secret modellen

Imposante looks, enorme vleugels, fenomenale optredens en een hoop glamour - de Victoria’s Secret Fashion Show van 2024 was een spektakel. Onder andere Gigi en Bella Hadid, Kate Moss, Tyra Banks én vier Nederlandse modellen zorgden voor een onvergetelijke avond!

Nederlandse veteranen én nieuwkomers

Doutzen Kroes is terug van weggeweest. Ze brak in 2005 door toen ze voor het eerst meeliep als Angel, maar in 2016 nam ze afscheid van haar vleugels. Na al die jaren weet ze de Angel-look nog steeds te rocken! Ze liep over de catwalk in een lichtroze bh en een roze string, met een semi-transparante rok en zilveren vleugels.

Embed from Getty Images

De Nederlandse Imaan Hammam zag er net zo fabulous uit in een kanten lingeriesetje met een enorme suikerspinroze jas.

Embed from Getty Images

Rianne van Rompaey, bekend van haar werk voor onder andere Chanel, schitterde voor het eerst in de rol als Angel. Voor debuut droeg ze een wel heel opvallende outfit: een zwarte driekwartbroek gemaakt van metalen details en een bondage-achtige bh-top van twee zilveren sterren. De enorme zilverkleurige metallic vleugels maakten haar Angel-look af.

Embed from Getty Images

Ook Jill Kortleve maakte haar debuut - gehuld in talloze bloemen rondom haar armen. Met haar deelname aan de show onderstreept het lingeriemerk het streven naar meer inclusiviteit op de catwalk.

Embed from Getty Images

Niet alleen Nederlandse modellen maakten hun debuut - ook Kate Moss spreidde op 50-jarige leeftijd voor het eerst haar vleugels! Samen met haar dochter, Lila, sierde ze de catwalk. En daarmee maakt het lingerielabel nóg een statement: lingerie is voor iedereen en voor elke leeftijd.

Comeback

Tyra Banks keerde na 19 jaar terug om de show te sieren - één van de eerste Angels én het eerste gekleurde model op de cover van de Victoria's Secret catalogus. Nog zo'n inclusief statement!

Kritiek

Hoewel de fans lovend waren over de comeback van sommige Angels, kon niet iedereen rekenen op positieve reacties... Gigi Hadid trapte het spektakel af in een zijdezachte roze playsuit met vleugels. Maar volgens fans van de show was zij daar absoluut niet de persoon voor, en had een van de originele Angels de show moeten openen. Ach ja, er is ook altijd wel wat om over te klagen...

Daarnaast zag de show er sowieso wat anders uit dan voorheen. Na een onderbreking van zes jaar beloofde Victoria's Secret inclusiviteit, met grote maten als Ashley Graham, model Imaan Hammam van Marokkaanse en Egyptische afkomst, transgendermodellen als Valentina Sampaio en iconen als Tyra Banks, Kate Moss en Gigi Hadid. Dankzij de modellen met verschillende lichaamstypes en afkomsten was de catwalk diverser, maar of het lingerielabel écht inclusief is geworden? Dat valt te betwisten. Maar één ding is wel zeker: de Angels zijn terug! En ze spreidden hun vleugels als nooit tevoren.

Celebrity
  • Jan magazine, Harper's Bazaar, Vogue, @victoriassecret, CNN, Beau Monde Archief
  • NL Beeld