Glamour met een knipoog

Paris Fashion Week: Chanel zet deze items in de spotlight!

Dinsdag was de opvallende show van Chanel één van de laatste van Paris Fashion Week. Op de catwalk stonden een aantal items duidelijk in de spotlight. Zouden dit dé trends zijn waar we in 2025 niet omheen kunnen?

Chanel show Paris Fashion weel

Kenmerkend voor Chanel zijn de sterke schouders, bouclé jasjes met zakjes, parels, zwart-witte accessoires en de zwart geuilte leren tas. Een klassieke stijl die altijd power uitstraalt. Chanel laat tijdens Paris Fashion Week items zien waar we in de lente en zomer van 2025 niet omheen kunnen. Opvallend, klassiek en vrouwelijk lijken de key te zijn voor het modebeeld van 2025!

Capes

Onderdeel van een jurk of broekpak, omgeknoopt of gedrapeerd over de schouder - de cape zien we veelvoudig terug in deze Chanel-collectie. Met bloemenprint, doorschijnend zwart of turquoise mesh, alles kwam voorbij. Een prachtig item om je outfit te upgraden naar een krachtige look!

De strik erin

Menig Chanel-look is versierd met een vrouwelijke strik en ook in deze show kregen ze volop aandacht. De befaamde strik kan de komende seizoenen dus gewoon in onze garderobe blijven shinen.

Sierlijke kragen

De modellen flaneerden met rijkelijk versierde, opvallende kragen in diverse vormen en maten over de catwalk. Als het aan Chanel ligt, zullen kragen de komende tijd de pronkstukken zijn in onze garderobe!

Aaibaar lookje

We zagen ze dit seizoen al eerder voorbij komen op de runways: veren. Ook de komende modeseizoenen zorgen veren voor een extra dosis glamour en luxe!

Ruches

Ze zijn op en top vrouwelijk: ruches. De Chanel-collectie zat er vol mee! Het liefelijke detail wordt vaak gecombineerd met een krachtig item, zoals een metalen riem of krachtige print.

Doorkijkje

Afgelopen zomer waren doorzichtige broeken niet weg te denken uit het straatbeeld. Chanel presenteerde een aantal chique, doorschijnende lookjes die we volgend jaar zeker terug gaan zien.

De looks vatten de thema’s van de collectie, vrijheid en beweging, perfect samen. Van de iconische Chanel-tweed die opnieuw werd uitgevonden in pasteltinten en uniform-achtige jurken tot de kleurrijke plooien, veren en ruches doen denken aan een paradijsvogel. Daar vullen we onze lente-garderobe maar al te graag mee!

Fashion
  • Vogue, Harper's Bazaar, Chanel
  • Chanel / NL Beeld