Glamour met een knipoog

Giorgio Armani (90) deelt toekomstplannen voor zijn mode-imperium

Giorgio Armani is een geliefd ontwerper bij verschillende celebs en royals. De Italiaanse modeontwerper mag dan wel 90 jaar oud zijn, maar zijn toekomstplannen liegen er niet om!

Giorgio Armani

Giorgio Armani, de oprichter van het luxe Italiaanse modehuis dat zijn naam draagt, heeft eindelijk naar buiten gebracht wat de plannen zijn voor zijn imperium. En koningin Mathilde kan gerust ademhalen – Giorgio mag dan wel 90 jaar oud zijn, maar hij is voorlopig niet van plan om te stoppen.

Iconisch

Met zijn lichte ogen, witte haren en zachte Italiaanse accent, staat Giorgio bekend als een gewaardeerd designer. Armani is favoriet van meerdere celebs - George Clooney en Lady Gaga bijvoorbeeld - maar ook de royals behoren tot zijn fanclub. De Belgische prinses Elisabeth en koningin Mathilde zijn dol op zijn creaties, en ook Meghan Markle pronkt er graag mee. Bovendien siert koninklijk bezoek regelmatig de eerste rij bij zijn modeshows: koning Filip, prins Emmanuel, prinses Eléonore en prinses Amalia waren vorig jaar nog aanwezig bij zijn show in Venetië.

Speculaties

Bijna vijftig jaar geleden stichtte Giorgio zijn geliefde imperium, waar hij altijd de leiding over heeft gehad. Maar er wordt al lang gespeculeerd over de toekomst van zijn bedrijf - kinderen om het aan door te geven zijn er namelijk niet. En hoewel er genoeg investeerders zijn die interesse hebben getoond, voelt de ontwerper daar niet zoveel voor.

Slaapgebrek

Armani vertelde aan het Italiaanse dagblad Corriere della Sera dat hij nog twee of drie jaar als hoofd van zijn bedrijf wil fungeren. "Niet meer, dat zou niet goed zijn. Ik kan ‘s nachts niet slapen. De diepe en vredige slaap die ik ooit had, ken ik niet langer." Dat geloven we wel, met alle beslissingen die op zijn bordje liggen. Giorgio vertelt dat hij een werktoekomst ziet waarin hij 'niet langer degene hoeft te zijn die 'ja' of 'nee' zegt'.

Grootse dromen

Dat hij over twee of drie jaar met pensioen wil, betekent overigens niet dat hij thuis gaat zitten. "Nu droom ik ’s nachts, en in mijn dromen, bouw ik aan mijn toekomst." Wat die toekomst voor hem in petto heeft, laat hij nog open. Maar de Italiaan opende onlangs nog een nieuw restaurant aan Madison Avenue "om lekker eten te vieren".

Zou hij in de keuken net zo goed zijn als aan de ontwerptafel?

Fashion
  • Sky news, RTL Boulevard, Vanity fair
  • NL Beeld