Glamour met een knipoog

Van Catwalk naar Kast: Dries van Noten look voor het najaar

Dat de Belgische mode-ontwerper Dries van Noten stopt als creatief directeur, kwam als een schok in modeland. Maar koningin Máxima en Belgische koningin Mathilde kunnen - net als wij - opgelucht ademhalen, want zijn fashionmerk gaat gewoon door met de creatie van de kleurrijke ontwerpen. Maar hoe shoppen we zelf zo'n Dries van Noten look bij elkaar?

Dries van Noten look

Afgelopen zomer toonde Dries Van Noten zijn allerlaatste collectie voor zijn gelijknamige label, vlak na Paris Fashion Week 2024 waar hij zijn herfst/winter collectie showde voor dit seizoen - en daar zaten beeldige exemplaren tussen! We gingen op zoek naar de beste duplicaten voor Dries z'n fashionable outfit. Van catwalk-chic naar creditcard friendly alternatieven!

Geen kleurcombinatie is onmogelijk

De fall/winter 2024 collectie van Dries staat bol van de verrassende kleurcombinaties. Zet het idee dat bepaalde tinten vloeken dus rap uit je hoofd, en pak - juist in het donkere seizoen - uit met kleur, kleur en nog eens kleur.

Gelaagdheid

In de herfst en winter loont het om te werken met laagjes. Niet alleen voor de warmte, maar ook om een outfit interessant te maken. Tip: laat een randje van je blouse onder je jas uit- komen, zoals Dries doet bij deze look.

Jogging deluxe

Een broek in joggingmodel kan superchic zijn, mits gedragen in de juiste mix. Door te combineren met luxe materialen en texturen oogt zo’n slouchy pair of pants ineens poepchic.

Dries van Noten Ready-to-Wear Fall Winter collectie '24. Bron: NL Beeld

Top of the bill

Voor €7.649,99 shop je de Dries van Noten look bij elkaar in de designer-variant. Met een beanie van Acne Studios, cropped jacket van Loewe, een prachtig wol-blend vest van Khaite, de geruite blouse van Dries himself, het schoentje met open hiel van Ganni en de aaibare handtas van Prada om het af te maken.

Creditcard friendly

Liever 'budget friendly'? Voor slechts €643,93 kun je klaar zijn - met een wollen beanie van Ganni, terry jasje van Sézane, een Merino-wollen top van Arket, leisure pants van de H&M, een katoenen blouse van Baum und Pferdgarten, Mango pumps en een faux fur tasje van Studio Noos.

Dit artikel is deel van de nieuwste Beau Monde bomvol glamour, een mix van interviews en verhalen die je niet wilt missen dit najaar. Nu in de winkels én verkrijgbaar via Tijdschrift.land!

Fashion
  • Beau Monde
  • NL Beeld