Glamour met een knipoog

Royals in mode-land: deze hoogheden liepen over de runway!

Een royal front-row komt regelmatig voorbij tijdens een van de Fashion Weeks, maar een royal op de catwalk is zeldzaam. Toch wisten een paar vorstelijke schoonheden de runways te veroveren!

royals op catwalk

Een carrière als model komt in de koninklijke families zelden voor. Toch wisten een paar uitzonderingen de mode-wereld te veroveren met hun beeldschone looks. Van de Oranjes tot de prinses van Monaco!

Eloise van Oranje

Ze deed al een heuse campagne voor Viktor & Rolf en is een graag geziene gast op Amsterdam Fashion Week: Eloise van Oranje. Voor de show van Tess van Zalinge pronkte ze zelfs in de show als model!

Prins Nikolai

Prins Nikolai van Denemarken streefde jarenlang een carrière als model na. Inmiddels is hij door een beslissing van oma Margrethe geen prins meer, maar toen hij op de catwalk liep voor Dior en Burberry was hij dat wel. De Deense ex-prins is inmiddels een gewild model!

Charlotte Casiraghi

Charlotte Casiraghi, dochter van prinses Caroline van Monaco en kleindochter van Grace Kelly, is een graag geziene gast tijdens Fashion Weeks. De prinses siert niet alleen de front-row, ook de show zelf weet ze te stelen. Ze werkt al jaren samen met Chanel en Gucci en in 2022 sierde ze de catwalk van Chanel in niet zomaar een outfit - dat deed ze te paard!

Leah Behn

De knappe dochter van prinses Märtha-Louise timmert druk aan de weg als beauty- en fashion influencer en heeft een modellendeal lopen bij Team Models. De Deense schone heeft zelfs haar eigen make-up merk.

Maria-Olympia

Maria-Olympia van Griekenland is toch wel het grootste modepoppetje van álle koninklijke huizen. Olympia en haar mooie broers hadden overigens alle vrijheid om te doen wat ze wilden want het koningshuis werd in 1974 officieel opgedoekt. Met een model als moeder (Marie-Chantal, dochter van een schathemelrijke duty free-ondernemer) had de Griekse schoonheid een mooie springplank naar de mode-wereld.

Lady Amelia

Als model weet lady Amelia Windsor, de kleindochter van prins Edward, klussen binnen te slepen voor Dolce & Gabbana en Chanel. Ze is het gezicht van make-upmerk Illamasqua en een veelgevraagd model voor de catwalk én print.

Naast de front-rows worden dus óók de runways wel eens gesierd door royal schoonheden. Gaan we deze week nog koninklijke modellen spotten tijdens de Paris Fashion Week?

Royalty
  • Blauw Bloed, All Things Amalia, Libelle
  • NL Beeld