Glamour met een knipoog

Dit zijn de wellness trends waar celebs bij zweren

Er zijn een aantal nieuwe trends als het gaat om de wellness industrie, en daar lijken de celebs graag aan mee te doen. Psychedelica, clean eating, biohacking... De meest bijzondere methodes komen voorbij!

Wellness trends van celebs

Geestverruimende tripjes, ijsbaden en gekke diëten - de celebs proberen van alles om goed voor de dag te komen. We namen een duik in de wellness gewoontes van beroemdheden en zetten de meest opvallende op een rijtje.

In balans

Steeds meer celebs zijn niet alleen bezig met hoe ze eruit zien, maar ook met hoe ze zich voelen. Met hun geest en ziel, welteverstaan. Alicia Keys, Oprah Winfrey en prinses Kate zijn daarin echte trendsetters! Met mindfullness, meditatie, gezonde voeding, zelfliefde en spirituele groei beteren de dames hun leven. En als zelfs de Hoogheden tijd maken voor een meditatie dan moet het wel het proberen waard zijn, toch?

Tripjes naar exotische omgevingen voor wellness retreats en ceremonies horen daar trouwens ook bij. Iets waar Katja Schuurman ervaring mee heeft. "Onlangs organiseerde ik een ceremonie met een tipi in de tuin, waarbij iedereen iets kon delen met elkaar. Zulke bijzondere avonden. Vrouwen kunnen elkaar heel erg ondersteunen en sterker maken", vertelde ze eerder deze maand aan Beau Monde.

Biohacking

Deze term klinkt ingewikkeld maar dat is het niet, beloofd. Biohacking omvat het gebruik van wetenschappelijke technieken, technologie en voedingssupplementen om het lichaam te "hacken" voor een gezonder en langer leven. Intermittent fasting bijvoorbeeld, dit is een methode waarbij je periodes van vasten wisselt met periodes van eten. Het vasten duurt altijd langer dan de periode van het eten, dat is de voorwaarde. Prinses Margarita en Victoria Koblenko volgen dit eetpatroon, samen met vele anderen!

Meer weten? In het KRO-NCRV programma The Biohack Project leerden onder andere Lize Korpershoek, Monic Hendrickx en Défano Holwijn hoe ze hun lichaam en geest de baas kunnen zijn met behulp van biohacking.

Psychedelica

Alternatieve behandelingen worden steeds populairder. Psychedelische therapieën zijn daar een voorbeeld van. Onder andere Megan Fox, Mike Tyson en Kristen Bell spraken publiekelijk over het gebruik van "magische paddenstoelen" en ayahuasca voor het behandelen van depressie en trauma’s. Zo'n tripje schijnt enorme verlichting te geven... Natuurlijk wel onder professionele begeleiding!

Clean eating

Vegan, Keto, eiwitrijk, vetarm... Wij zien door de bomen het bos niet meer als het gaat om diëten. Dat veganistisch eten hip is, wisten we al lang, maar clean eating lijkt de nieuwe opvolger te zijn. Veel celebs vermijden sterk bewerkte voedingsmiddelen en kiezen voor biologische, onbewerkte ingrediënten. Selena Gomez, Jessica Alba of Serena Williams bijvoorbeeld.

Lekker baden

Het nemen van een ijsbad ging de afgelopen jaren gigantisch viral. De techniek, ook wel koudetherapie genoemd, is geliefd bij veel celebs en wordt geprezen om haar ontstekingsremmende en immuunsysteem-versterkende eigenschappen. Wat je daaraan hebt? Een sneller herstel na je workouts of minder chronische pijn bijvoorbeeld! Bermoedheden als Lady Gaga, Orlando Bloom, Oprah Winfrey en Justin Bieber zijn lid van de fanclub.

Een persoonlijk tintje

Een andere opkomende trend is gepersonaliseerde wellness, waarbij beroemdheden gebruikmaken van DNA-testen en genetische analyses om inzicht te krijgen in hun gezondheidsbehoeften. Hierdoor kunnen ze hun voeding, supplementen en trainingen aanpassen aan hun lijf. Klinkt veelbelovend, toch? Serena Williams en Chris Hemsworth gingen je voor.

Of het nu gaat om biohacking, psychedelische therapie of ijsbaden - er is voor ieder wat wils. Al moeten wij wel even wennen aan alle spiritualiteit en geestverruimende tripjes...

Food & health
  • Manners, HappyHealthy, AD, KRO NCRV, Tatler, Libelle, mmm-online, LINDA, Het Parool
  • Adobe Stock