Glamour met een knipoog

Dít is waarom koningin Camilla niet in de familie-groepsapp zit

Tom Parker-Bowles, de zoon van koningin Camilla, doet een bijzondere onthulling: hij moet het nieuws kijken om nog een beetje op de hoogte te zijn van het leven van zijn moeder. Want Whatsapp? Daar doet ze niet aan. En daar is een specifieke reden voor.

Waarom koningin Camilla niet in de familie-groepsapp zit

Bijna iedere familie heeft tegenwoordig wel een groepsapp waarin nieuwtjes, foto's en updates gedeeld worden. Maar hoe zit dat eigenlijk bij de koninklijke families? Woman & Home vroeg het aan Tom Parker-Bowles, de zoon van koningin Camilla, en hij kwam met een bijzonder antwoord.

Whatsapp

Wat blijkt nou? De familie van Camilla heeft zeker wel een groepsapp - alleen de koningin zit er zelf niet in! Zoon Tom vertelt: "Wij hebben wel een groepschat; mijn kinderen, mijn zus en mijn neven en nichten. Maar mijn moeder gebruikt nog steeds een ouderwetse Nokia-telefoon, dus zij kan er niet in. Ik geloof dat dat vanwege veiligheidsredenen is." Aha!

Maar zelfs op haar Nokia-telefoon kan Tom zijn moeder nauwelijks bereiken omdat ze het zo druk heeft. Hij moet via het nieuws volgen wat ze doet, legt hij uit. "Ze werkt nu nog harder. Ze heeft altijd hard gewerkt, maar het gebeurt nu vaak dat ik mijn moeder bel en ze niet opneemt. Dan kijk ik op televisie en weet ik: 'Ah! Ze is in Jersey.'"

Koning Charles

Koning Charles heeft naar verluidt überhaupt geen mobieltje. Geen smartphone, geen oude Nokia; als ze hem nodig hebben, bellen ze zijn persoonlijk assistent wel. Hij zou trouwens ook geen computer gebruiken, maar overstelpt zijn staf met kriebelige handgeschreven memo's in zijn beruchte hanenpoten, dat zelfs zijn zoons niet altijd kunnen ontcijferen. De smartphone die hij van hen kreeg voor zijn verjaardag? "Die zit nog in het doosje," verklaarde Charles ooit, zichtbaar trots.

Aubergine emoji

In tegenstelling tot zijn vader en stiefmoeder gebruikt prins William wel gewoon een smartphone. Vorig jaar verklapten hij en Kate nog hun favoriete emoji in een interview met Radio 1. En Wills maakte van het moment gebruik om een riskant grapje te maken.

"Ik moet het eigenlijk netjes houden, of niet? Er werd mij gezegd dat ik niet de aubergine mag zeggen (de aubergine heeft vaak een suggestieve betekenis, red.), dus - aangezien ik nu volwassen moet zijn - is mijn antwoord die met de ogen die alle kanten op schieten en de mond open. Hoe heet die ook alweer? Een beetje een gekke emoji."

Prinses Kate had twee andere favorieten. "De mijne is waarschijnlijk het hartje, gevolgd door de lachende tranen-emoji. Zo'n hysterische lach als er iets helemaal mis is gegaan," vertelde ze.

Royalty
  • People, Woman & Home
  • NL Beeld