Glamour met een knipoog

Dit is de onbekende stiefdochter van koning Charles

Als we prins Harry mogen geloven, is koningin Camilla een regelrechte evil stepmother. Maar uiteindelijk staat de vorstin bekend als een bijzonder hartelijke vrouw en een betrokken grootmoeder. Uit haar eerdere huwelijk heeft Cam immers ook nog een aantal kinderen én kleinkinderen. Wij stellen je voor aan de stiefdochter van koning Charles!

Stiefdochter van koning Charles. Foto van de koning in Samoa, oktober 2024.

Je weet natuurlijk dat de relatie van Charles en Camilla niet altijd over rozen is gegaan. Voordat zij eindelijk hun liefde voor elkaar konden bezegelen, trouwden ze elk met een ander. Charles en Diana kregen samen natuurlijk prinsen William en Harry, maar wist je dat ook Camilla twee kids heeft uit haar eerste huwelijk?

Laura Parker Bowles

Laura werd geboren als jongste kind van Camilla en Andrew Parker Bowles in 1978. Ze heeft een oudere broer, Tom (naast stiefzoon ook het petekind van koning Charles). Laura kwam eigenlijk pas in beeld bij het grote publiek toen haar moeder in 2005 in het huwelijksbootje met haar droomprins, Charles. Op het kiekje hieronder poseert zij trots tussen haar moeder en grote broer.

Helemaal modern family: gezellig met je stieffamilie op de bruidskiekjes! (Beeld: NL Beeld)

Een jaar later trouwde Laura zelf. Zij had voormalig Calvin Klein-model Harry Lopes aan de haak geslagen. Tegenwoordig schijnt hij overigens actief te zijn als accountant – niet bepaald een promotie als we het over een glamoureuze carrière hebben, maar 't betaalt vast goed. En netjes in pak op kantoor werken staat nét even iets leuker dan halfnaakt onderbroeken aan de man brengen, niet waar?

Harry Lopes is bovendien de kleinzoon van een baron, waardoor hij op den duur nog twee landgoedjes zal erven. Geen slechte partij!

Dolverliefd: in mei 2006 stapte Laura in het huwelijksbootje met haar Harry. (Beeld: NL Beeld)

En ach: kijk de twee eens stralen! Het is duidelijk dat het paar dolgelukkig met elkaar is.

Leuk detail: bij die bruiloft waren natuurlijk ook stiefbroers William en Harry aanwezig...

Prins Harry en prins William hadden het prima naar de zin bij de bruiloft. (Beeld: NL Beeld)

...Net als het (toen nog relatief onbekende) burgermeisje Kate Middleton! Twee toekomstige koningen en koninginnen op je bruiloft hebben? Dat kan echt niet iedereen zomaar zeggen!

Toen nog slechts 'het vriendinnetje van': ook Kate was van de partij bij Laura's bruiloft. (Beeld: NL Beeld)

Gelukkig gezinnetje

Laura en Harry zijn inmiddels al heel wat jaren gelukkig met elkaar, en dat geluk hebben ze bezegeld met een zoet gezinnetje. Laura en Harry hebben drie kinderen: Eliza en tweeling Gus en Louis.

Wellicht komen deze namen je al bekend voor, en dat zou zomaar kunnen! Tijdens de kroning had Queen Camilla de namen van haar kleinkinderen namelijk subtiel op haar japon laten borduren. Zo hadden ook de stief-kleinkinderen van opa Charles een speciaal plekje tijdens de ceremonie.

Daarnaast hebben een aantal van hen al bijzonder koninklijke momentjes gehad. Zo was dochter Eliza een bruidsmeisje bij het huwelijk van de Waleses en mocht zij met haar grootouders het balkon van Buckingham Palace op:

Stevig in de handen van stief-opa Charles! (Beeld: NL Beeld)

Bovendien kregen tweeling Gus en Louis, net als hun neefje Freddy Parker Bowles, een heel bijzondere rol tijdens de kroning. Zij waren namelijk onderdeel van Camilla's Pages of Honour tijdens de ceremonie:

Op het propvolle balkon hadden Gus en Louis een plekje pal naast de koning. (Beeld: NL Beeld)

Geen spotlights

Voor een stiefdochter van de Engelse vorst weet Laura overigens bijzonder goed in de luwte te blijven. Zo werkt Laura in de kunstwereld en is ze héél af en toe bij een royal engagement te zien. Zo was Lau uiteraard van de partij bij de grootse Coronation – het is immers niet elke dag dat je moeder tot koningin gekroond wordt!

Ook vergezelt Laura haar koninklijke stieffamilie graag naar allerhande paardensportevenementen. Zo werd ze afgelopen zomer nog gespot op de feestelijke openingsdag van de Royal Ascot, waar zij geheel in style keuvelde met de toegestroomde aristo's en prominenten.

Heel chic, zo'n gevederde hoed, maar je moet er wel flink onderdoor spieken! (Beeld: NL Beeld)

Familieruzie

Hoe de band met haar stiefbroers is? Daar bestaan verschillende verhalen over. Ze zou nu wel goed met hen overweg kunnen, maar vroeger had ze het flink aan de stok met William, volgens royaltykenner Katie Nicholl.

"William en Laura hadden enorme ruzies over wie schuldig was aan hun gebroken gezinnen. William gaf naar verluidt Camilla de schuld van alles dat ze zijn moeder had aangedaan, wat Laura woedend maakte. Laura moest daar niets van weten.

Ze stelde zich hard op en vuurde terug naar William dat 'zijn vader haar leven heeft vernield'", schreef Nicholl in het boek Harry and William. "Het maakte haar niets uit dat het de prins van Wales was, ze gaf hem de schuld van de scheiding van haar ouders en was niet bang om dat William duidelijk te maken." Niets nieuws dus, die familieruzies!

Royalty
  • Beau Monde archief
  • NL Beeld