slogan

Zó weet je of je designer items echt zijn

::

Je kent het wel, die ene designer tas die je eigenlijk nét te prijzig vindt. En opeens zie je 'm online voor een redelijke prijs voorbijkomen. Maar hoe kom je erachter of die prachtige Gucci of Hermès wel echt is? Wij weten waar je naar moet kijken.

LEES OOK: Oeps: dit zijn de meest gemaakte fouten tijdens het inrichten van je interieur

Onderscheiden

Voor degenen met getrainde ogen is een niet-authentieke bag natuurlijk zo te herkennen. Maar de meesten zijn hier toch iets minder goed in en dan kan het nog wel eens een hele opgave worden om echt en nep van elkaar te onderscheiden. 

Het zit 'm in de details

Wanneer er replica's van tassen worden gemaakt, worden ze meestal in grote hoeveelheden door machines gefrabriceerd. Wat betekent dat de naden en andere details er zeer stijf uit zullen zien. In tegenstelling tot de unieke eigenschappen van een handgemaakte, authentieke tas. 

Goedkoop ogende logo's en verkeerd gespelde merknamen zijn een duidelijk teken. Maar kleine details - zoals stiksels of de plaatsing van gespen en ritsen - zijn net zo belangrijk bij het onderscheiden van echt en nep. Daarnaast werken ze vaak ook met speciale serienummers, die ergens in de tas goed verborgen zitten.

Wil je echt zeker van je zaak zijn? Dan is het handig om het eerst te laten checken door iemand die er verstand van heeft en precies weet waar ze naar moet kijken. Dit kan bijvoorbeeld bij een vintage store. Shoppen maar!

 

BRON: INSTYLE, BEELD: ISTOCK