slogan

Belgische royals: ‘Groeten uit Verbier!

::

Skihelmen? Check! Kleurige kleding voor een beetje leuk plaatje? Check! Het Belgische koninklijke gezin is helemaal klaar voor een weekje wintersport.

Koning Filip en koningin Mathilde en hun kinderen Elisabeth (16), Gabriël (14), Emmanuel (12) en Eléonore (9) brengen momenteel de krokusvakantie door in het Zwitserse Verbier. Daar gaan ze al jaren heen Mathilde brak er in 2015 haar been en liep nog wekenlang op krukken, maar het heeft haar niet doen afknappen op het mondaine skiresort. Het hof omschrijft de vakantie van de koning heerlijk nietszeggend als 'sportief en familiair'. Tegen de Zwitsers zelf zegt de koning dat hij er graag komt “om te genieten van jullie skigebieden.”

Het koninklijk gezin is vaste gast in Verbier, een mondain skigebied in het kanton Wallis. Daar wonen enkele rijke Belgische families, waar Filip en zijn familie traditioneel logeren tijdens de krokusvakantie, volgens Het Nieuwsblad.

Filip heeft een speciale relatie met Zwitserland. “Zoals jullie weten, heeft mijn overgrootvader (koning Albert I, alpinist in zijn vrije tijd) bijna elke top hier beklommen,” zei hij vorig jaar bij een werkbezoek aan het land. “Hij was zeer bekend in jullie land. En mijn grootmoeder (koningin Astrid) is hier jammer genoeg om het leven gekomen in een auto-ongeval. Twee jaar geleden in Küssnacht zag ik hoe jullie mensen zorg droegen voor de plek waar ze is gestorven. Dat was zeer emotioneel. Bedankt daarvoor,” aldus het Nieuwsblad.

 

Foto’s © Belgische Monarchie