slogan

Hoe Kevin Spacey de Queen voor gek zette

::

De carrière van acteur Kevin Spacey is in zeer zwaar weer terechtgekomen sinds hij onder vuur ligt wegens meerdere aanklachten van seksueel wangedrag.

En hij wist zich wel vaker niet te gedragen. Bij een privébezoek aan Buckingham Palace, geregeld door prins Andrew, nam Spacey doodleuk plaats op een van de tronen waar alleen de Queen en prins Philip op mogen zitten. "Je mag er niet eens in de buurt komen," zegt een hofbron tegen The Daily Express. "Als een personeelslid zoiets zou doen, zou dat gevolgen hebben gehad."

Het gaat om een van deze tronen in de troonzaal, het onbetwiste hart van het paleis. Het bezoek had plaats toen Kevin nog artistiek directeur was van het Old Vic theater, een positie die hij had van 2004 tot 2015. Buckingham Palace heeft het bevestigd: "Het paleis is beschikbaar voor leden van de koninklijke familie die er van tijd tot tijd gasten ontvangen."

Zich niet bewust van wat Spacey allemaal uitspookte kreeg hij vorig jaar uit handen van kroonprins Charles nog een lintje voor zijn 'verdiensten' in de wereld van het theater. Hij kreeg een KBE (Knight Commander of the Most Excellent Order of the British Empire), wat zoveel wil zeggen als ridder-commandeur. Het is de op één na hoogste onderscheiding binnen de Orde van het Britse Rijk.

In 2010 kreeg hij ook al een CBE, de iets lagere orde van commandeur.  

 

Foto's © Getty Images