Beau Monde tipt: Hotel YOTEL in Amsterdam

"Ik zou zeggen: Groen moet je doen"

Goede locatie, ruime kamers met sfeerverlichting in alle kleuren van de regenboog, bar met een uitgebreide wijn- én borrelkaart en knusse hoekjes waar je je even terug kunt trekken. Kortom: boek snel een staycation bij YOTEL in Amsterdam.

Beau Monde's Dian mocht een nachtje slapen in het fijne maar duurzame hotel gelegen in Amsterdam en dít vond zij ervan.

Hotel YOTEL

YOTEL heeft sinds kort (op 4 november 2019 om precies te zien) haar deuren geopend voor publiek. Het hotel 'noemt zichzelf' revolutionair, innovatief en duurzaam, en we moeten toegeven, dát is het ook. Zo zijn de kamers uitgerust met ruimtebesparende en verstelbare SmartBeds, romantische sfeerverlichting (let op: je kunt je kamer werkelijk waar in alle kleuren van de regenboog laten shinen) en een en-suite regendouche. 

Het hotel is gelegen aan de zonnige oever van het Tolhuis-kanaal. Tijdens je ontbijt heb je hier uitzicht op. De locatie staat bekend om haar hippe bars, experimentele festivals en haar moderne architectuur. Maar een frisse Chardonnay aan eigen bar is ook aan te raden. Het personeel is vriendelijk en gastvrij. Je voelt je een ware koningin van incheckmoment tot aan je laatste uitcheck.

YOTEL's hotelkamers, zij noemen ze cabins, zijn uiteenlopend. Zo kun je vier verschillende kamers boeken: Premium Queen, Triple, First Class en de VIP Junior Class. In totaal zijn er zo'n 202 kamers. Met elk haar eigen unieke ervaring door slim gebruik van technologie te combineren met een duurzaam ontwerp. 

Nadat je ontwaakt als een prinses en je regendouche hebt gehad, staat er een rijk en gezond ontbijt te wachten. Van verse fruitsmoothies, croissants, yoghurtjes (je kunt je eigen topping kiezen) tot aan versgemalen koffie en cupcakes.

Het middelpunt van het hotel is de gemeenschappelijke ruimte waar gewerkt, geluncht en geborreld (onze favoriet) kan worden. In de ruimte – die uitkijkt op het terras aan het water – worden uitgebreide en kleinere gerechten geserveerd, van bitterballen tot aan sharing dishes, allemaal voorzien van ingrediënten afkomstig van lokale partners.

Ook organiseert het hotel verschillende events. Zo ben je welkom om een yogales mee te doen of aan een rondje hardlopen (voor de fanatiekelingen). Ook kun je met de beentjes over elkaar een romantische comedy bekijken in de knusse openluchtbioscoop. Love it!

Kortom: "Het was een zeer fijne ervaring, Ik kom graag een keer terug om een nachtje te logeren. Ik zou zeggen: groen moet je doen & boek snel een kamer in onze mooie hoofdstad!" yotel.nl

Laatste nieuws