Cosmetisch arts Annebeth Kroeskop: ‘Er komt discretie kijken bij BN’ers’

Een filler hier, een bindweefselmassage daar. Waar gaat bekend Nederland naartoe om Moeder Natuur een handje te helpen?

Een filler hier, een bindweefselmassage daar. Waar gaat bekend Nederland naartoe om Moeder Natuur een handje te helpen? 5 beautygoeroe's doen een (cosmetisch) boekje open in Beau Monde. Vandaag: Annebeth Kroeskop.

tekst THEA TIJSSEN foto’s FERIET TUNC styling DANIELLE DINKGREVE haar en make-up ED TIJSEN 

Als gerenommeerd cosmetisch arts en specialist op het gebied van botox, fillers en lasers weet Annebeth Kroeskop (40, Knap Institute te Amsterdam) heel goed wat werkt en wat niet. “Iemand gaf me een foto van Megan Fox: ‘Kun je mij er zo uit laten zien?’ Uh, nee.”

BEKENDE KLANTEN
“We behandelen veel BN’ers, maar dat zijn vaak de mensen die tegen de buitenwereld zeggen dat ze niks hebben laten doen. Ik zal om die reden dus nooit namen noemen, daarnaast vind ik name dropping nogal tacky. Beroemde klanten komen bij ons, omdat we goede kwaliteit leveren. Ik  behandel hen als ieder andere klant. Al houd ik wel rekening met het feit dat acteurs en presentatoren hun mimiek nodig hebben. Willen ze van de rimpels op hun voorhoofd af, dan zet ik de botox lichter. Ze hebben er dan korter plezier van, maar hun spieren komen niet plat te liggen.” 

SPECIAL TREATMENT
“Er komt natuurlijk wel meer discretie kijken bij BN’ers. Sommigen wachten in hun auto tot ze van de assistente een appje krijgen: ‘Je kunt nu lopen’, zodat niet iedereen ziet dat hij of zij naar binnen gaat.”

TREND IN DE KLINIEK
“Dat je niet meer voor één lip of rimpel gaat, maar kijkt naar wat je ermee wilt bereiken en dan alles ‘meetrekt’. Als je een rimpel op je voorhoofd wilt laten verwijderen, omdat je dan verwacht er jonger uit te zien, moet ik je teleurstellen… Maar als iemand aangeeft dat ze er vaak moe uitziet, kan ik daar zeker iets aan doen. Bij Knap hebben we een menukaart ontwikkeld waarin je kunt aangeven wat je wilt bereiken, in plaats van wat je wilt veranderen. Zodat je met minimale handelingen een mooi, natuurlijk resultaat krijgt; de ‘total face-benadering’.”

VREEMDSTE VERZOEK
“Iemand gaf me een foto van Megan Fox: ‘Kun je mij er zo uit laten zien?’ Uh, nee. Het gaat om een versie van jezelf. Niet om het namaken van een ander gezicht. Ja, ik weiger wekelijks wel een behandeling. Vooral als mensen irreële verwachtingen hebben. Of als ze bijvoorbeeld volle lippen willen en de rest van hun gezicht niet willen ‘meenemen’. Je gezicht verandert nu eenmaal in de loop der jaren, dus als je aan de rest niets doet, krijg je bijvoorbeeld het gezicht van een vijftigjarige met de lippen van een negentienjarige… Wat ik doe, wil ik goed doen. Daardoor ligt de klanttevredenheid bij ons ook hoger dan gemiddeld.”

ZELF IN DE STOEL
“Ik test bijna alles uit wat we aanbieden. Zo laat ik mijn couperose (kleine rode gesprongen adertjes, red.) en pigmentvlekjes regelmatig weglaseren. Verder doe ik botox in mijn frons tegen de boze blik. En heb ik fillers bij mijn neus en kin, omdat mijn mondhoeken wat naar beneden stonden. Doordat ik cosmetisch arts ben, denken veel mensen dat ‘alles wel nep zal zijn’. Dan zeggen ze: ‘Je moet ophouden met je jukbenen opspuiten, het wordt te veel.’ Uhm… die zijn puur natuur! Verder gebruik ik de huidverzorgingsproducten die we bij Knap verkopen én neem ik regelmatig een facial. Eén keer per maand ga ik naar Universal Nails voor een pedi- en manicure. Ik overweeg nog geen plastische chirurgie, maar ik ga ervan uit dat, als de tijd voor mij rijp is, er vast wat gaat gebeuren. Ik ben een voorstander van het aanpakken van uiterlijke factoren waar je niet langer tevreden over bent.”

Laatste nieuws