Waldemar Torenstra viel tien kilo af voor Baantjer-film

Twaalf jaar nadat de oorspronkelijke serie werd gestopt, keert rechercheur De Cock terug op televisie.

Lees ook

Twaalf jaar nadat de oorspronkelijke serie van Baantjer werd gestopt, keert De Cock terug op televisie. De rol van iconische rechercheur zal worden vertolkt door acteur Waldemar Torenstra. Die moest er echter wel hard voor werken…

LEES OOK: Waldemar Torenstra komt terug als De Cock in Baantjer

Rechercheur

Een van Nederlands meest bekende personages werd ooit bedacht door rechercheur Appie Baantjer. Nu zal die rol worden vertolkt door Waldemar Torenstra. Om de rol van de inspecteur in de nieuwe Baantjer-film en televisieserie te mogen spelen, moest de acteur echter eerst flink afvallen. Ik was een beetje te breed voor de rol', aldus Waldemar. Volgens de acteur was dat nog ‘een souvenir’ van de film Vechtershart. "Dat rijmde in de film niet goed met de meer tanige gespierdheid van Tygo."

Transformatie

Daarom is hij zo'n tien kilo afgevallen. "Wat natuurlijk niet te vergelijken is met de transformaties die acteurs als Christian Bale soms ondergaan," vertelt Torenstra in De Telegraaf. "Dat kan trouwens ook helemaal niet bij Nederlandse producties. Daarvoor ontbreken de tijd en het geld."

Baantjer

Het verhaal speelt zich af in de jaren 80. De opnames van de vroeger best bekeken Nederlandse serie ooit, starten in september. Daarna zal de Amsterdamse rechercheur te zien zijn op RTL4 en Videoland. De nieuwe serie gaat vooraf aan een speelfilm die volgend jaar in de bioscoop te zien zal zijn. In de film stuiten De Cock en Montijn op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix.

BRON: WEEKEND, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook