Ed Sheeran dankt succes aan ‘raar’ uiterlijk

Volgens de zanger hielp het aan het begin van zijn carrière dat hij er "een beetje raar" uitzag.

Lees ook

Ed Sheeran denkt dat het feit dat hij geen doorsnee uiterlijk heeft, heeft bijgedragen aan zijn succes. Volgens de zanger hielp het aan het begin van zijn carrière dat hij er "een beetje raar" uitzag. Dat zegt Ed in een interview met DJ Nihal en Dave voor de antiracisme-campagne Love Music Hate Racism.

LEES OOK: Jane Seymour (69): 'Ik voel me nog steeds sexy'

"Ik heb er altijd een beetje vreemd uitgezien en ik had nooit veel succes bij de meisjes", biecht de 28-jarige zanger op. "Ik zag er een beetje gek uit en als ik dan muziek speelde zei iedereen bij een optreden: oh, daar is die roodharige jongen met z'n kleine gitaar', en zo word je onthouden."

Gepest

Voordat Ed met zijn naar eigen zeggen eigenaardige looks wereldberoemd werd, werd hij er als jongen mee gepest. Zijn rode lokken, grote bril en gestotter was voer voor pesterijen. "Omdat ik rood haar had werd ik meteen met de grond gelijkgemaakt toen ik begon met school", blikt de zanger terug. "Ik haatte de basisschool met passie. Ik huilde elke dag."

Zijn liefde voor muziek sleepte Ed er doorheen. "Ik ging naar de middelbare school en ik begon met gitaarspelen en ik ging bij een band", vertelt hij. "Muziek is iets wat je zelfvertrouwen geeft, waardoor je denkt: wauw, ik kan daadwerkelijk iets goed doen."

BRON: PANORAMA, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook