Nicole Kidman schenkt bijna half miljoen euro aan Verenigde Naties

Een ontzettend mooi gebaar van de actrice.

Lees ook

Niemand minder dan Nicole Kidman heeft een half miljoen dollar geschonken aan een fonds van de Verenigde Naties. Dit op de 80e geboortedag van haar vader Dr. Antony Kidman. 

LEES OOK: Nicole Kidman moest schuilen vanwege schietpartij tijdens opnames

De verjaardag viel op dezelfde dag als de 'Dag van de Rechten van de Mens.' Het fonds heeft tot doel een eind te maken aan geweld tegen vrouwen. Om Nicole's vader te eren kwam ze tot het besluit om een schenking te doen aan het VN-fonds. Na de persoonlijke gift vertelde Nicole dat haar vader veel deed voor de mensenrechten, voordat hij in 2014 overleed.

Toespraak

De Australische actrice maakte de donatie bekend tijdens een toespraak voor de organisatie in Santa Monica in Californië. Nicole is zelf een VN-Ambassadeur voor vrouwenzaken.

'Ik heb overlevenden ontmoet die het meest onuitsprekelijke geweld hebben meegemaakt. Maar toch heb ik hen, via de VN, hun pijn zien overwinnen en hun moed zien terugwinnen om naar de toekomst te kijken. Ik ben hier vandaag om dit werk voort te zetten en de stemmen van vrouwelijke overlevenden via de media te versterken', vertelde ze tijdens de toespraak. Dat Nicole dit fonds steunt heeft ze met deze bijdrage in ieder geval wel duidelijk gemaakt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today would have been my Papa’s 80th Birthday. Miss you Papa, love you so much.❤️

Een bericht gedeeld door Nicole Kidman (@nicolekidman) op

BRON: DE TELEGRAAF, BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook