Johnny Kraaijkamp vindt jongeren weinig sociaal vaardig

'Ik weet niet wat eenzaamheid is, ik ken het niet.'

Lees ook

Johnny Kraaijkamp heeft niet veel op met de jongere generatie. De 64-jarige acteur vindt ze sociaal niet erg vaardig, zegt hij tegen het AD.

LEES OOK: Noortje Herlaar: 'Ik hoop dat ik een gevoelige, lieve moeder word'

"De jongeren zijn de hele dag alleen maar met hun eigen gemoed bezig", zegt Kraaijkamp. Hij weet dat hij hiermee iedereen over een kam scheert. "Maar mijn generatie vormde veel meer een samenleving. Nu leeft iedereen in zijn eigen cocon. Ik denk wel eens: hoe zou het zijn als nu oorlog uitbreekt en je zou maar afhankelijk zijn van deze types. Nee serieus, er is weinig sociale vaardigheid bij jonge mensen."

Generatie

De acteur zegt dat het ook duidelijk werd tijdens Expeditie Robinson dat zijn generatie socialer is en meer openstaat voor de denkbeelden van een ander. Kraaijkamp kon daardoor ook goed praten met deelneemster Corry Konings. Wel benadrukt hij dat er niets speelde tussen hem en de zangeres. "Ik val niet op leeftijdsgenootjes." Maar dat geldt blijkbaar niet voor Konings. "Ze heeft wel eens geïnformeerd waar mijn interesse lag."

Eenzaamheid 

Johnny heeft momenteel geen relatie en dat vindt hij helemaal niet erg. "Ik weet niet wat eenzaamheid is, ik ken het niet." Het helpt ook dat zijn zoon Joep een groot gedeelte van de tijd bij hem woont. Bovendien staat de acteur de komende tijd tot soms wel acht keer per week op de planken met de musical The Addams Family. "Dan is het heerlijk dat op een vrije avond niet iemand zeurt dat je naar voetbal kijkt."

BRON: PANORAMA, BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook