Beau Culinair: Pompoen pannenkoeken

Happy Halloween! Maak er 'n feestje van met deze culi pompoen surprise.

Lees ook

Een twist in de klassieke pannenkoek.. Likten we onze vingers er sowieso al bij af, nu zijn we helemaal niet meer te stoppen. Zonder schuldgevoel, want deze verrassende pancakes uit Curaçao zijn gezond en 'hopi bon'. 

LEES OOK: Beau Culinair: Amalfi-citroentaart

Arepa die pampuna

Ingrediënten 

  • 240 gram bloem
  • 3 eetlepels suiker
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 1 eetlepel kaneel
  • 4 theelepels zonnebloemolie
  • 300 gram pompoen
  • 50 gram rozijnen

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Pan

Bereiding

Schil en snij de pompoen in blokjes. Kook ze in water tot de pompoen zacht is, ongeveer 10 minuten. Giet het water af en prak de pompoen fijn. Laat het even afkoelen. Meng alle ingrediënten voor het beslag tot een geheel. Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak de pannenkoeken op een laag vuurtje, ongeveer 2 minuten per kant. 

Boek

Daar is het dan: Het allereerste bakboek met Antilliaanse recepten! In 'Bakken met een tropische twist' staan 50 authentieke bakgerechten uit Curaçao die al meer dan 100 jaar in de familie van Vanessa Pourier circuleren. De oude familierecepten vormen de basis voor dit kookboek vol taarten, broden, koekjes en no bake gebakjes met een verrassende tropische smaaksensatie. Deze recepten zijn goed uit te voeren met makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Haal de zon in huis met heerlijke tropische taarten en gebakjes. €20,- (vanaf 2 november verkrijgbaar).

BEELD: 'Bakken met een tropische twist'

Laatste nieuws

Zie ook