Deze beauty is de aanstaande hertogin van Alba

Ola guapa! Spanje maakt zich op voor indrukwekkende aristo-bruiloft.

Lees ook

Dit is Sofia Palazuelo en ze vormt samen met haar verloofde Fernando Fitz-James Stuart het meest besproken stel van Spanje.

Morgen trouwen ze en wordt ze hertogin van Huéscar. En dat is de voorzet voor haar latere promotie: hertogin van Alba. Het stel is sinds de Féria in Seville (waar Willem-Alexander en Máxima elkaar voor het eerst zagen in 1999) veelvuldig in beeld. Ze arriveerden er dan ook niet bepaald onopvallend, in een landauer, met Sofia van top tot teen in flamenco-ornaat, bij wijze van introdictie bij de mensen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Madame! (@madameei) op

Sofia studeerde communicatie en werkt in de kunstwereld. Haar moeder Sofía Barroso is kunstkenner en curator van het Jean March Museum. Haar vader Fernando Palazuelo vastgoedontwikkelaar met een specialisatie in het herbouwen met oude materialen waarvoor hij veel gebruik maakt van kunstenaars en ambachtsmensen.

Ze groeide op in Palma de Mallorca met haar broers Fernando en Beltrán. Haar ouders zijn rond 2000 gescheiden, haar vader werkt sindsdien vooral in Peru.  Sofía woonde een tijdje bij hem en werkte daarna op de PR-afdelingen van Oscar de la Renta en Carolina Herrera in New York. Sinds ze terugkeerde naar Madrid werkt  ze voor het bedrijf van haar moeder Around Art, dat à la carte events rond kunst biedt.

De familie heeft hun eigen paleisje, het 13de eeuwse Galiana in Toledo, aan de Taag. Haar overgrootmoeder kreeg het van keizerin Eugenie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Madame! (@madameei) op

Fernando – momenteel de 15de hertog van Huéscar – is de erfopvolger van het Huis van Alba, een eeuwenoud adelgeslacht. De Fitz-Stuarts gaan terug tot koningen van Engeland en Schotland tot in de 17de eeuw.

Hij is de kleinzoon van Cayatana Fitz-James Suart, de zeer kleurrijke 18de hertogin van Alba die in 2014 overleed. Van de negen kleinkinderen die ze had is hij de enige die ze in haar testament opnam "omdat hij net als ik als geen ander van Sevilla houdt."

Hij erfde van haar Las Dueñas, een paleis in Sevilla "want hij zal er als geen ander voor zorgen als hij aan het hoofd van de familie staat."

Fernando is de oudste zoon van de huidige hertog van Alba, Carlos (hier links) en Mathilde de Solís-Beaumont. Hij heeft een jongere broer, Carlos. Hun ouders gingen uit elkaar toen Fernando 13 was, ze groeiden op bij hun moeder.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Revista ¡HOLA! (@holacom) op

Hij ging naar het Santa María de los Rosales Instituut (waar ook kroonprinses Leonor en prinses Sofia van Spanje naartoe gaan) en zat later op kostschool in Ampleforth, Engeland. Vervolgens studeerde hij ondernemingsrecht aan de Universiteit van Londen. Daarna haalde hij zijn masters in marketing aan het International College of Madrid, waar hij Sofía Palazuelo ontmoette, student communicatie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Revista ¡HOLA! (@holacom) op

Na de dood van zijn vader erft hij 45 titels – waaronder 5 hertogdommen – drie prachtige paleizen, een adembenemende kunstcollectie en nog wat kastelen assorti.

Het erfgoed wordt geschat op 3,5 miljard euro. Hier koningin Sofia en hertogin Cayatana voor 'De hertogin van Alba' van Goya. De Alba'tjes zijn zeer dik met de Spaanse eredivisie. 

© Luis Garcia / Wikimedia

Het huwelijk heeft plaats in Paleis Liria, de mooiste privéwoning van Madrid, met 200 kamers. Het is waar de Alba's traditioneel trouwen tussen de Rembrandt's, Goya's en Rubens'en, nog even afgezien van museumwaardig porselein en oude manuscripten. De bruid draagt een jurk van haar tante, modeontwerper Teresa Palazuelo, voor wie ze wel eens modellenwerk doet.

De kans is groot dat ze de tiara van keizerin Eugenie zal dragen die ook Cayatana bij haar huwelijk droeg én Cayatana's dochter Eugenie op haar trouwdag.

Het is een eer die alleen is weggelegd voor de 'hoogste' vrouwen van de familie.

 

Foto's © ANP, Getty Images, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook