John Williams: ‘Trap je op mijn ziel, kan ik dat niet snel vergeten’

Presentator John Williams (48) gaat lichtvoetig door het leven.

Lees ook

Presentator John Williams (48) gaat lichtvoetig door het leven. Het woord chagrijnig komt niet in z’n vocabulair voor. Nou ja, hooguit twee dagen per jaar.

productie & tekst NICOLE GABRIËLS foto’s BOP MULDER styling TOMMY DRIESSEN make-up SUGA MAMA PRISCILLA WOESTHOF

Als je iets zou kunnen veranderen aan jezelf, wat zou dat zijn?
"Ik ben niet gauw boos of verongelijkt. Maar maak je het bont en trap je me op mijn ziel, dan kan ik niet snel vergeven of vergeten. Sterker nog, ik kan jaren nukkig zijn en blijven hangen in de modus: waarom doet die persoon me dit aan, ik ben toch altijd goed voor hem of haar geweest? Puur negatieve energie, dat zou zeker anders mogen. Want ik probeer zo veel mogelijk in het licht te staan. Daar past dat gedrag niet bij.”

Wat is je grootste angst in het leven?
“Het verliezen van mijn dierbaren. Die angst hoef ik niemand uit te leggen, lijkt me. Een andere angst is dat ik het plezier verlies in wat ik doe. Privé en in mijn werk. Ik mag al zoveel jaar werken voor tv. Veel programma’s die me worden aangeboden vind ik fantastisch om te doen. En privé heb ik lol op avonden met mijn vriendin of met vrienden. Ik ben, gok ik, maar één of twee dagen per jaar chagrijnig. Ik ben een mazzelpik.”

Stel: je bent morgen vrij. Wat ga je doen?
“Een vrije dag zou welkom zijn. We hebben net RTL’s ‘Sterren houden huis’ gefilmd, waarin bekende gezichten als Ruth Jacott en Monique Smit in twee huizen in dezelf- de buurt een restyling op zich nemen. En in oktober start ‘R&B oldskool hits 80/90’, de theatertour die ik presenteer. Die show, met een liveband en Nederlandse artiesten, brengt een ode aan de jaren tachtig en negentig met muziek uit die tijd. En Vogue, Bobby Brown, Keith Sweat, Mary J. Blige. Op mijn eerstvolgende vrije dag hoop ik stiekem dat het regent, zodat ik moeiteloos op de bank kan relaxen. Een thriller kijken, een serie, even in slaap vallen en dan lekker eten halen. Ik hou van Surinaams, Turks, Thais, you name it. Ook van bloemkool. Júíst van bloemkool. Als klein jochie kwam ik vanuit Suriname in Zeeland terecht en daar ontdekte ik deze groente. Ik was er zo gek op dat ik het zelfs als cadeau voor Sinterklaas vroeg. Zo tof toen die goedheiligman ook echt bloemkool voor me had meegenomen uit Spanje.”

Welke kwaliteit bewonder je in een vrouw?
“Ik denk dat vrouwen strategischer zijn dan wij. Ze zijn op gevoelsvlak ook verder ontwikkeld. Plat gezegd: wij zijn maar rauwdouwers. Als ik het op mijzelf betrek: ik doe maar wat. Als iets me niet zint, weet ik heus mijn gevoel uit te drukken. Ik heb er alleen meer woorden voor nodig om tot mijn punt te komen dan vrouwen.”

Meer over John Williams lees je nu in de Beau Monde!

Laatste nieuws

Zie ook