Jammie! Híer drink je de hipste cocktails van het moment

Het is vrijdag en dat betekent: tijd voor cocktails!

Lees ook

Het is vrijdag en dat betekent: tijd voor cocktails! Al mogen die van ons ook gewoon op alle andere dagen van de week, hoor. Zolang ze maar kwalitatief goed zijn en bij het Amsterdamse SUSHISAMBA ben jij daarvan verzekerd.

Wij mochten exclusief de nieuwste cocktails van deze hippe tent (die ook al in New York, Las Vegas, Londen en Miami zit) komen proeven. Deze zijn allemaal ontwikkelt door Rich Woods, een man die leiding heeft over de drankprogramma's van SUSHISAMBA over heel de wereld. Hij schreef ook een boek over cocktails, The Cocktail Guy, Vandaar waarschijnlijk dat de cocktails ons zo goed bevielen. Dit was 't menu:

  • TOM YAM, gemaakt met koriander, limoenblad en chili, gembersuiker, citrus, wodka 
  • NASHI MARTINI gemaakt met perenwodka, St. Germain, Japanse pruimenwijn met lychee water, passievrucht siroop en yuzu
  • COCONUT SEVICHE gemaakt met gin, yuzu, passievrucht, kokossuiker, chocoladelikeur
  • MATCHA MILK-SHAKE (non-alcoholisch) gemaakt met rijstmelk, kokosnoot, vanille, matcha 
  • SAMBA SOUR– gemaakt met Pisco brandy, maraschino likeur, yuzu, eiwit en kurkuma En dit vonden wij ervan

En dit vonden wij ervan

Secretaresse Jacqueline: "Lekkere cocktails en leuke cocktailshakers, ook niet geheel onbelangrijk. Leuk ook dat cocktailchef Rich Woods ons uitleg kwam geven over waarom hij wat had bedacht."

Art director Rick: "Mijn favoriet was absoluut de cocktail met koriander, de Tom Yan. Ik denk dat SUSHISAMBA een echte aanwinst is voor Amsterdam, internationale allure! Ik ga zeker nog een keer terug, want ook ik vond de hapjes, sushi en mini-taco's, erg smakelijk".

Online editor Eline: "SUSHISAMBA geeft je het gevoel dat je een VIP bent. Het is een supermooi restaurant en de cocktails gingen sneller naar binnen bij iedereen dan dat ze in eerste instantie wilden.  Je blijft er maar van drinken, zo smakelijk en zo verfijnd!"

SUSHISAMBA levert een unieke mix van Japanse, Braziliaanse en Peruaanse keuken, cultuur, muziek en opvallende design. De menu’s zijn een spannende mix van nieuwe en eigen gerechten, met een nadruk op pikante smaken, de beste ingrediënten en kunstzinnige presentaties. In aanvulling op de keuken, biedt de locatie specialiteitscocktails, culturele sterke dranken als shochu, pisco en Japanse whisky en sake en een grote selectie van wijn en champagne.

LEES OOK: Dit glas laat water naar champagne smaken

BEELD: SUSHI SAMBA

Laatste nieuws

Zie ook