Hoog bezoek voor koningin Máxima

Stel je eens voor: je bent twaalf jaar en je mag op de Eikenhorst een mopje komen spelen.

Koningin Máxima houdt van muziek, dat is bekend. Wat je waarschijnlijk niet weet, is dat ze elke week een jongen of een meisje uitnodigt die wat van zijn of haar muzikale hobby mag laten horen.

De eigen smaak van de koningin is breed en gaat van dance tot klassiek. Ze is Beschermvrouw van de Stichting Koninklijk Concertgebouworkest en erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas. Laatstgenoemde club maakt zich sterk voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,5 basisschoolkinderen in 2020.  

In het kader van haar liefde voor muziek (en meer muziek in de klas) krijgt Máxima elke week bezoek, van een jongen of meisje die vol passie praat over zijn of haar muzikale hobby. Eerder was dat de 12-jarige Joël die dolgraag concertpianist wil worden en een zelf gecomponeerd stuk voor haar speelde. Echt even kijken, het is te leuk.

© ANP

Ook in het eigen gezin van de koning speelt muziek een grote rol. Amalia kan erg goed zingen, Alexia zingt en speelt gitaar en Ariane heeft ook de gitaar ontdekt.

 

Openingsfoto © Getty Images

Laatste nieuws