Dit zijn de rijkste dieren op aarde

Hoewel dieren niet altijd gemakkelijk kunnen werken voor geld, kunnen ze er toch een flink zakcentje aan overhouden.&nbs...

Lees ook

Hoewel dieren niet altijd gemakkelijk kunnen werken voor geld, kunnen ze er toch een flink zakcentje aan overhouden. Of het nu talent is of dat ze simpelweg geluk hebben dat ze in het juiste nestje terecht zijn gekomen. Dit is de top 5 met meest rijke dieren van de wereld.

1. Gunther

Gunther is een Duitse herdershond en is schathemeltje rijk geworden door een erfenis. In de jaren 90 kreeg het beestje zo’n 75 miljoen euro van zijn eigenaresse Karlotta Liebenstein. Het bedrag werd slim belegd door een stichting dat het geld van de hond beheert. Daardoor werd het bedrag groter en bezit Gunther op het moment tussen de 140 miljoen en 400 miljoen euro. 

2. Grumpy Cat

Grumpy cat is één van de grootste fenomenen van internet. Met zijn boze gezichtsuitdrukking werd hij wereldberoemd en is er nu zelfs een film over hem gemaakt. De kat is goed voor 81 miljoen euro.

3. Toby

Toby is een afstammeling van een hond die in 1931 25 miljoen euro erfde van zijn eigenaresse uit New York. Het bedrag werd geïnvesteerd, en Toby houdt daardoor nu 75 miljoen euro over.

4. Kalu

Kalu is een chimpansee en werd in 1985 door het gezin van Frank (Olympisch zwemmer) en Patricia O’Neill in huis genomen. Het dier is geen vrienden met Frank, maar zijn vrouw Patricia schenkt de aap haar erfdeel van 65 miljoen euro.

5. Keiko

Keiko de orka heeft zijn vermogen niet te danken aan een erfenis, maar heeft er zelf voor gewerkt. Keiko speelde in 1993 in de film Free Willy. Het dolfinarium waar Keiko woont heeft 30 miljoen euro van de filmmaatschappij en aan donaties gekregen nadat de film uitkwam.

BRON: QUOTE, BEELD: GETTY

Laatste nieuws

Zie ook