Stephanie Tency over haar mislukte borstvergroting: “Ik liep weken rond met flesjes wondvocht”

Schoonheid heeft z’n prijs ontdekte Stephanie Tency, de knappe assistente van‘Het rad van fortuin&rs...

Lees ook

Schoonheid heeft z’n prijs ontdekte Stephanie Tency, de knappe assistente van‘Het rad van fortuin’. Aan Beau Monde vertelt ze voor het eerst (en laatst!) over haar mislukte borstvergroting.

tekst: THEA TIJSSEN foto’s: OTTO VAN DEN TOORN met dank aan: GOLDIE ESTELLE

Het is niet allemaal glitter, glamour en geluk voor het voormalig model. Zeker als beauty queen had ze het niet altijd makkelijk. Ze leerde dat de Miss-wereld hard kan zijn en zelfs de mooiste dames onzeker kan maken. In 2012 besloot ze dan ook, nadat ze Miss Noord-Holland was geworden, haar borsten te laten vergroten. Maar dat pakte niet zo goed uit.

Operatie

“Mijn borstvergroting heb ik laten doen bij een bekende kliniek. Omdat die zo bekend was, dacht ik: ik ben daar in goede handen. Maar na de operatie bleek het al snel mis. Ik had zoveel pijn. Ik had de borstvergroting volgens de dual plane-methode laten doen. Dat betekent dat het implantaat half onder de borstspier wordt geplaatst. Mij was verteld dat de overgang aan de bovenkant van de borst op die manier natuurlijker zou worden en dat het implantaat minder zichtbaar zou zijn. De plastisch chirurg zei na afloop: ‘Je hebt echt een gezonde, grote spier, het was heel moeilijk om daaronder te komen. Daarom duurde de operatie ook langer.

Wondvocht

Toen dacht ik: als jij ziet dat ik een grote, gezonde spier heb, waarom heb je het implantaat dan niet boven de spier geplaatst, zoals ook vaak gebeurt? Maar daarvoor was het natuurlijk al te laat. Ik verloor ook nog eens veel wondvocht, dus de drains waarmee het wondvocht werd afgevoerd, moesten na de operatie in beide borsten blijven zitten. Ik liep vervolgens twee weken met een ‘tasje’ rond met twee flesjes wondvocht. Ik kon die weken ook niet douchen en stonk een uur in de wind. Het was verschrikkelijk.’

MEER LEZEN? De nieuwe Beau Monde met het hele interview ligt vanaf morgen in de winkel.

 

 

Laatste nieuws

Zie ook