Van oesters raak je dus niet opgewonden en dit is waarom

Waren we jarenlang in de veronderstelling dat we oesters moesten eten voordat we een spannende nacht tegemoet gingen, bl...

Lees ook

Waren we jarenlang in de veronderstelling dat we oesters moesten eten voordat we een spannende nacht tegemoet gingen, blijkt dat lustopwekkende voedingsmiddelen alleen werken als placebo.

Dit betekent dus niet direct dat het niet werkt maar dat het alleen werkt omdat iemand gelooft dat het werkt. Het werkt dus niet, maar het werkt wel. Juist. Wij denken al jaren dat we iemand opgewonden kunnen krijgen met oesters, maar het blijkt wetenschappelijk niet onderbouwd te zijn. 

Wetenschappers aan de universiteit van Californië geven zelfs aan dat het effect puur psychologisch is. We raken opgewonden omdat we denken dat we van deze gerechten opgewonden worden, maar als we geen weet van dit fabeltje hebben dan werkt het ook niet. Een placebo-effect kan erg sterk zijn, omdat ons brein simpelweg veel invloed heeft op onze gemoedstoestand. Mind over matter dames, maak anders je man wijs dat jouw favoriete gerecht een afrodisiacum is, dan kun je dat eten wanneer je wilt en wordt hij er nog opgewonden van ook.

BRON: PLAYBOY

Laatste nieuws

Zie ook