Hertogin Kate in het groen voor St. Patricks Day

Prins William en hertogin Kate waren vandaag aanwezig bij de St Patricks Day parade van de Irish Guards in Hounslow. Ka...

Lees ook

Prins William en hertogin Kate waren vandaag aanwezig bij de St Patricks Day parade van de Irish Guards in Hounslow.

Kate liet vorig jaar verstek gaan om bij haar kinderen te blijven, wat haar op flinke kritiek kwam te staan. Het was voor het eerst in meer dan honderd jaar dat er geen vrouwelijk lid van de koninklijke familie aanwezig was bij de parade, #shockandhorror.

Shamrockmoment

© Dan Kitwood / Getty Images

De Irish Guards zijn een prestigieus legeronderdeel van Groot-Brittannië en William is kolonel van het regiment. Kate nam het ceremoniële uitdelen van de ‘shamrock’ (klaver) over van prinses Anne die nooit verzaakte . De hertogin van Cambridge had dit jaar dus wat goed te maken, ook vanwege aanhoudende kritiek dat de Cambridge’jes er de royal kantjes vanaf lopen. 

Groen moet je doen

© Dan Kitwood / Getty Images

St. Patrick is de beschermheilige van Ierland en de dag is de nationale feestdag van het land. Omdat Ierland bekend staat als ‘het smaragdgroene eiland’ staat alles ter ere van St. Patrick in het teken van groen. Kate draagt om die reden altijd groen naar de parade. Ander onderdeel van de feestelijkheden is het eerder genoemde uitdelen van klaverblad, ook al een Iers symbool, aan de 350 leden van het 1e bataljon. En tenslotte voorkomt groen dragen volgens Ierse legendes dat je wordt geknepen door leprechauns, stoute kabouters. Kate neemt duidelijk geen enkel risico in haar Catherine Walker jas en groene Monica Vinader ‘Siren’ oorbellen en een nieuwe hoed. 

Domhnall de showstopper

© Dan Kitwood / Getty Images

Omdat de Ieren van een feestje houden vieren ze St. Patricks Day vier dagen lang, met 17 maart als piekmoment. Showstealer bij het Irish Guards moment is altijd Ierse wolfshond Domhnall, de mascotte van de Irish Guards.  

Lees ook:

Openingsbeeld © Richard Pohle / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook