Experts: zoveel mag je per jaar uitgeven aan kleding

Ben jij verslaafd aan shoppen en spreek je iedere maand weer met jezelf af dat je dit keer minder geld uit zou moeten&nb...

Lees ook

Ben jij verslaafd aan shoppen en spreek je iedere maand weer met jezelf af dat je dit keer minder geld uit zou moeten geven aan kleding (zonder succes)? Misschien is dit dan het moment om écht eens een kleiner deel van je salaris aan kleding te spenderen, want experts verklappen het bedrag dat je jaarlijks zou mogen uitgeven en dat is hoogstwaarschijnlijk een stuk lager dan je dacht.

Als jouw salaris is gestort, spring je waarschijnlijk een gat in de lucht. Want dat betekent weer etentjes buiten de deur, tripjes boeken én natuurlijk shoppen. Voor je het weet heb je alle winkels leeg gekocht en is het leven op water en brood tot je volgende salaris er weer is. De les van financieel experts: geef minder geld uit aan kleding.

Volgens hen zou je vijf procent van je maand- of jaarsalaris uit ‘mogen’ geven aan kleding. Verdien je bijvoorbeeld 1.800 euro netto per maand, dan zou je 90 euro opzij mogen zetten voor kleding. Op jaarbasis komt dit neer op 1.080 euro dat uitgegeven mag worden aan het aanvullen van jouw garderobe.

Het bedrag dat je zou mogen spenderen aan kleding, is dus afhankelijk van je inkomen en voor iedereen verschillend. Breng jij jezelf niet in de problemen met je eventuele hogere uitgaven aan kleding, dan heb je natuurlijk alle vrijheid om zelf te bepalen waar jij je geld aan besteedt. Dit is enkel het advies van deskundigen op het gebied van financiën. Komt het overeen met jouw uitgaven?

Lees ook:

Beeld: Getty Images | Bron

Laatste nieuws

Zie ook