Isa Hoes over botox: ‘Twee keer per jaar, in mijn hele gezicht’

Beautykliniek Doctors at Soap in de Amsterdamse Van Baerlestraat is een toepasselijke locatie voor de fotoshoot van goed...

Lees ook

Beautykliniek Doctors at Soap in de Amsterdamse Van Baerlestraat is een toepasselijke locatie voor de fotoshoot van goede vriendinnen Isa Hoes (49) en Medina Schuurman (47), schrijfsters van ‘Te lijf’, hun boek over de kunst van mooi ouder worden.

Ik zie geen groeven, hoor…
Medina: “Nee, daar zit nu botox in. Ik had eerst een enorme fronsrimpel en die is nu weg. Ik sta er best voor open om het allemaal mooier te maken, mits met beleid.”

Isa: “Ik gebruik al jaren botox. Op de set wilde de make-up niet blijven zitten, onder meer omdat mijn ogen gingen tranen. Dus ik heb mijn ogen laten liften, dat is zo’n veertien jaar geleden. Toen het na een kleine tien jaar opnieuw begon, adviseerde een vriend me om botox te doen. Dat doe ik ik nu twee keer per jaar. Ik heb overigens in mijn hele gezicht mini-prikjes, zodat het er allemaal beter uitziet.”

Staat er nog iets op de to-do list?
Medina: “Ik zie dat mijn oogleden beginnen te zakken, dus als ik daar last van krijg, wil ik die misschien ook laten liften of botoxen. Als we klaar zijn met draaien voor ‘Celblok H’, maak ik direct een afspraak. Voor mijn rol in de serie is het beter dat ik er wat lelijker uitzie!”

Isa: “Nee, dan zou ik een hele facelift moeten doen en dat durf ik niet. Ik kan heel gefocust zijn op uiterlijk en dat vind ik best irritant. Hoe belangrijk is dat nou helemaal? Ooit was ik heel erg met mijn borsten bezig. Ik dacht: fuck, iets te lang borstvoeding gegeven, ze zijn weg. Maar ik heb er niets aan laten doen. Ik durf het niet. Ik heb serieus bij de kliniek gezeten, bij dezelfde man die mijn ogen heeft gelift, dus ik vertrouw hem wel, maar toch… Ze stoppen er iets in, hè. Zul je net zien dat ik de eerste ben bij wie het implantaat gaat lekken of ineens op de rug zit.”

Lees ook:

Beeld: Dario & Misja Interview: Agnes Hofman

Laatste nieuws

Zie ook