Extravagantie ten top: je raadt nooit hoeveel de duurste hond ter wereld kost

Sommige mensen hebben zoveel geld op hun bankrekening in Zwitserland dat ze van gekkigheid niet meer moeten weten wat ze...

Sommige mensen hebben zoveel geld op hun bankrekening in Zwitserland dat ze van gekkigheid niet meer moeten weten wat ze ermee aan moeten. Een auto kopen van twee ton? Geen probleem. Een kast vol met Hermès tassen? Eerder regel dan uitzondering. Deze week in de rubriek ‘Extravagantie ten top’: de duurste hond ter wereld.

Wat is een glamourpoes zonder hond? Precies. Deze schattige viervoeters zijn onmisbaar in het leven, maar mocht je denken dat de gemiddelde rashond veel geld kost, dan heb je het mis. Beau Monde zocht uit wat de duurste hond ter wereld moet opleveren en geloof ons: je slaat er steil van achterover.

Vergeet fancy auto’s, de Tibetaanse Mastiff kost je veel meer! Een rode Tibetaanse Mastiff heeft in het verleden namelijk maar liefst een whopping 1,5 miljoen dollar opgeleverd, wat omgerekend ruim 1,4 miljoen euro is. Ka-ching. Dat is leuk voor de rich & famous, maar absoluut niet een bedrag wat de gemiddelde persoon aan haar viervoeter zou uitgeven.

Je zou denken dat de hond een investering is, aangezien het nageslacht ook veel geld op zal leveren. Toch leek de nieuwe eigenaar niet van plan om met de hond te gaan fokken en is het dus gewoon een dure hond waarover je kunt opscheppen bij je rijke vrienden. Wat een fijn leven…

Toch maar bij een labrador houden dan?

Lees ook:

Beeld: iStock Bron: Huffington Post

Laatste nieuws