Meryl Streep blaast iedereen omver met ijzersterke Golden Globes speech

Het is niet chic om tijdens een awardshow over politiek te praten. Tenzij je Meryl Streep heet en met een ijzerster...

Lees ook

Het is niet chic om tijdens een awardshow over politiek te praten. Tenzij je Meryl Streep heet en met een ijzersterke speech wereldwijd indruk weet te maken. 

De fenomenale actrice mocht tijdens de Golden Globes een Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. Ze had over haar carrière kunnen praten en belangrijke mensen kunnen bedanken, maar in plaats daarvan had ze een krachtige speech voorbereid. Meryl haalde keihard uit naar toekomstig president Donald Trump, zónder zijn naam te noemen. 

“Er was een optreden dat mij heeft verbijsterd”, zei de Hollywoodster over Trumps imitatie van een gehandicapte journalist vorig jaar. “Het greep me bij de keel. Niet omdat het goed was. Er was in het geheel niets goeds aan. Maar het was effectief en deed zijn werk. Het brak mijn hart toen ik het zag en ik kan het nog steeds niet uit mijn hoofd krijgen, want het was geen film, het was echt.”

“Minachting leidt tot minachting, geweld zet aan tot geweld”, vervolgde Meryl. “Als de machtigen hun positie gebruiken om anderen te pesten, verliezen we allemaal.” De woorden van de filmster sloegen in als een bom en ze werd door sterren als Sharon Stone en Ellen DeGeneres geprezen. Bekijk de volledige speech hieronder. 

Lees ook:

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook