Linda de Mol: ‘Ik schaam me er weleens voor dat ik veel geld heb’

De kerstboom is opgetuigd, de tafel gedekt en de kaarsjes branden. Linda de Mol en haar gezin zitten er warmpjes bij dez...

Lees ook

De kerstboom is opgetuigd, de tafel gedekt en de kaarsjes branden. Linda de Mol en haar gezin zitten er warmpjes bij deze kerst. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend, en dat beseft de presentatrice zich maar al te goed.  

Dankzij haar glansrijke carrière hoeft Linda zich weinig zorgen te maken over geld. Grote villa, check. Verre reizen? Kan op zijn tijd. De feestdagen vieren? Dat gebeurt uitgebreid bij familie de Mol. De blondine die zichzelf een kerstfreak noemt, beseft met de feestdagen des te meer hoe bevoorrecht haar gezin is. 

“Ik schaam me wel eens voor het feit dat ik veel geld heb,” zegt Linda tegen het AD, die een aantal jaar geleden de LINDA. Foundation heeft opgericht. “Daar is dit initiatief ook mee begonnen. Het maakt zó uit waar je wiegje staat. Het feit dat mijn kinderen opgroeien in weelde betekent dat ze een enorm sociaal netwerk hebben, hun talen spreken, ze veel van de wereld gezien hebben, dat ze elke opleiding kunnen volgen. Ze hebben zo’n streep voor op kinderen die opgroeien in een sociale achterstandswijk waar ze zes weken lang rond het huis hangen in de zomer omdat zelfs picknicken of een opblaasbadje te duur is.’

 

De succesvolle presentatrice hoopt dat haar kinderen het stokje kunnen overnemen als zij er niet meer is. “Ik neem alle reacties door met mijn kinderen. Ik vind het heel belangrijk dat ze zich bewust zijn van hun bevoorrechte situatie,” vertelt ze. Linda betaalt zelf de kosten die de stichting gaat, zodat alle donaties direct naar de arme gezinnen gaat. “Ik kan de armoede niet oplossen, maar ik kan wel voor een zo groot mogelijke groep even een klein lichtpuntje zijn in die loodzware last van het arm zijn.”

Lees ook: 

Beeld: ANP | Bron: AD

Laatste nieuws

Zie ook