Goed nieuws voor alle Beyoncé’s van de familie: het oudste kind verdient het meest

Als oudste kind had je het soms zwaar te verduren. Vroeger moest je eerder thuis komen van het stappen, je mocht minder...

Lees ook

Als oudste kind had je het soms zwaar te verduren. Vroeger moest je eerder thuis komen van het stappen, je mocht minder vaak met vriendinnen afspreken en vriendjes waren een taboe. Maar jaren later is het payback time, zo blijkt uit onderzoek.

Op het gebied van carrière en met name het salaris heb jij het beter voor elkaar. CareerBuilder ondervroeg 5.708 mannen en vrouwen over hun salaris, werk en familiesituatie. Hieruit bleek dat de volgorde van geboorte een grote invloed heeft op je carrière. Enigst kinderen bleken de grootste kans te hebben om een loonstrookje met zes cijfers te verdienen, met banen als CEO. Bij mensen die een broer of zus hadden, bleek de oudste de meest succesvolle te zijn. Beyoncé, we kijken naar jou.

Hoe dit komt volgens de onderzoekers? Als oudste en enige ben je hoogstwaarschijnlijk dominanter, gedisciplineerder en assertiever wat zou leiden tot een hoger salaris en een betere baan.

Lees ook:

Beeld: Getty Images Via: Marieclaire.nl

Laatste nieuws

Zie ook