Willem-Alexander en Máxima neuzen met de Maori in Nieuw-Zeeland

Een week geleden klaagden de fotografen over de zonnebrillen die koning Willem-Alexander en koningin Máxima droeg...

Een week geleden klaagden de fotografen over de zonnebrillen die koning Willem-Alexander en koningin Máxima droegen. Dat probleem is nu opgelost, het koningspaar heeft het zonovergoten Australië verruild voor het regenachtige Nieuw-Zeeland. 

Regen kwam met bakken uit de hemel tijdens de openingsdag van het eerste bezoek dat ze als koningspaar aan het land brengen. Maar je hoort ze niet klagen. “Ach, we zijn niet van suiker, het gaat allemaal prima”, zei Willem-Alexander tegen Nederlandse emigranten die al decennialang in Nieuw-Zeeland wonen.

Het koningspaar heeft een bijzonder welkom gekregen van de Maori-stam, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. Willem-Alexander en Máxima pasten zich aan de gebruiken van de Maori-stam aan en begroetten de stam met de hongi, de traditionele neusgroet van de Maori. 

Het koningspaar kreeg op de eerste dag een rondleiding over de Great War Exhibition, dat de rol van Nieuw-Zeeland laat zien tijdens de Eerste Wereldoorlog. Die middag spraken ze met minister-president John Key. Ook bezochten Willem-Alexander en Máxima de omvangrijke Nieuw-Zeelandse filmindustrie in Wellington.

© ANP
© ANP

Meer royalty:

Beeld: ANP

Laatste nieuws