6 dingen die je moet eten voor een jongere huid

We dromen allemaal van een stralende en egale huid. Helaas gooit Moeder Natuur roet in het eten en zie je de eerste teke...

Lees ook

We dromen allemaal van een stralende en egale huid. Helaas gooit Moeder Natuur roet in het eten en zie je de eerste tekenen van huidveroudering vanaf je 25ste. Maar je kunt die rimpels een stapje voor zijn door voor de juiste voeding te kiezen. Met déze producten kun je jouw huid een handje helpen! 

1. Avocado
Avocado is enorm voedzaam. Het bevat goede vetten, vezels en vitamine E. Laat dat nou stoffen zijn die je huid nodig heeft om jong en gezond te blijven! Een avocado hydrateert je huid en zorgt dat vitaminen en mineralen beter opgenomen kunnen worden.

2. Pompoenzaden
Pompoenzaden bevatten een hoog gehalte zink. Dit stofje draagt bij aan de vorming van eiwitten als keratine en collageen, en bevordert de huidvernieuwing. En dat is precies wat je wil voor een jonge huid!

3. Bladgroente
Bladgroente zoals kool en spinazie doen wonderen voor jouw huid. Bladgroente beschermen jouw huid van vrije radicalen die onder andere veroorzaakt worden door uv-straling.

4. Blauwe bessen
Zorg dat je elke dag een handje blauwe bessen eet. Deze bessen zitten bomvol antioxidanten, en beschermen je huid van vrije radicalen en houden je collageengehalte op peil.

5. Zalm 
Misschien slik je wel omega-3 bij, omdat het een wondermiddel is voor een mooie huid. Maar je kan ook gewoon zalm eten! Zalm bevat enorm veel omega-3, wat gunstig is voor de huid. Het helpt de huid beschermen en gaat de strijd aan met rimpels.

6. Water
Dit is misschien geen eten, maar wel een must voor een jonge huid. Drink genoeg water! Minimaal 1,5 liter per dag. Doe je dit niet, dan droogt je huid uit en dat zorgt voor meer rimpels en een doffe uitstraling. Heb je moeite met genoeg water drinken? Zorg dat je altijd een flesje water binnen handbereik hebt. Hierdoor ben je sneller geneigd om te drinken en houd je precies bij hoeveel water je op een dag drinkt.

Lees ook: doe dít regelmatig en je voorkomt een slechte huid

 

Laatste nieuws

Zie ook