Dít gebeurt er met je lichaam als je te weinig water drinkt

Het is algemeen bekend dat water drinken goed voor je is. Sterker nog: iedereen zou minimaal 2 liter water per dag moete...

Het is algemeen bekend dat water drinken goed voor je is. Sterker nog: iedereen zou minimaal 2 liter water per dag moeten drinken. Deze 5 dingen gebeuren er met je lichaam als je te weinig water drinkt op een dag.

1. Grotere kans op gezondheidsproblemen

Te weinig kraanwater drinken verhoogt de kans op nierstenen, darmkanker en een haartaanval.

2. Slechter metabolisme

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat wanneer je lichaam te weinig vocht binnenkrijgt, je metabolisme systeem minder goed werkt. Als je lichaam genoeg gehydrateerd is heeft dat een positief effect op je spijsvertering.

3. Minder concentratie

Volgens wetenschappers zorgt te weinig hydratatie voor uitdroging van de hersenen, wat weer zorgt voor minder concentratie. Hersenen in optimale conditie, dus genoeg gehydrateerd, presteren beter als het op concentratie aankomt.

4. Je eet meer

Te weinig kraanwater drinken op een dag zorgt ervoor dat je meer gaat eten. Water zorgt voor een vol gevoel in je buik, als je dat dus niet hebt, ga je dat volle gevoel creëren met eten. Wat weer zorgt dat je misschien meer calorieën binnenkrijgt dan nodig is.

5. Rimpels zijn sneller te zien

Hydratatie is ook belangrijk voor de huid in je gezicht. Als je te weinig water drinkt op een dag zorgt dat ervoor dat je huid droger wordt en dat rimpels dus ook beter te zien zijn.

Tips voor om voldoende water te drinken op een dag:

  • Koop een drinkflesje van een halve liter en vul deze 4 keer op een dag. Zo kun je beter in de gaten houden hoeveel vocht je precies hebt binnengekregen en hoeveel je nog moet.
  • Vind je water niet heel lekker? Doe er dan bijvoorbeeld schijfjes citroen, limoen, grapefruit of sinaasappel in. Dat maakt het een stuk lekkerder.

Lees ook:

 

Laatste nieuws