Bewezen: blondjes zijn hartstikke slim!

Als blondine heb je veel te maken met vooroordelen. Ja, je hebt meer plezier, maar je kan geen onhandige opmerking maken...

Als blondine heb je veel te maken met vooroordelen. Ja, je hebt meer plezier, maar je kan geen onhandige opmerking maken zonder ‘dom blondje’ naar je hoofd geslingerd te krijgen. Onzin natuurlijk, en dat is nu ook bevestigd door de wetenschap! Blondjes blijken namelijk hartstikke slim te zijn. 

‘Blondes have more fun’ is een uitspraak die misschien wel klopt, maar van het andere imago willen blondines graag af. Blondjes worden namelijk vaak gezien als ‘dom’. Gelukkig is er een onderzoek dat dit vooroordeel ontkracht. Blondines blijken juist heel slim te zijn. Om het nog bonter te maken: slimmer dan mensen met een andere haarkleur!

Onderzoeker Jay L. Zagorsky heeft data van de ‘National Longitudinal Survey of Youth 1979? gebruikt voor zijn onthullende conclusie. Dit is een studie die mensen van de babyboomgeneratie jarenlang onderzocht en richtte zich op blanke babyboomers, hun natuurlijke haarkleur en hun IQ.

Wat bleek? Blonde vrouwen hadden volgens het onderzoek het hoogste IQ, namelijk 103.2. Daarna volgen brunettes (102.7), roodharigen (101.2) en tot slot vrouwen met zwart haar (100.5). Het verschil is minimaal, maar we kunnen wel stellen dat het ‘domme blondjes’-imago nergens op slaat.

Ook leuk om te zien: Kim Kardashian als blondine

Laatste nieuws