7 tips voor een gezonder én gelukkiger leven

Gezonder én gelukkiger zijn, willen we dat niet allemaal? Het kan! Als je deze 7 tips toepast ben je daar weer een stukj...

Lees ook

Gezonder én gelukkiger zijn, willen we dat niet allemaal? Het kan! Als je deze 7 tips toepast ben je daar weer een stukje dichterbij. Happy weekend!

1. Terug naar de basis

Zet toegevoegde suikers, E-nummers en al het andere fabrieksvoedsel aan de kant en ga terug naar de basis. Verse groenten, fruit, noten, vis en eieren is wat er in je koelkast moet liggen! Dit zijn de beste keuzes die gewichtstoename, diabetes en hartziekten voorkomen.

2. Water drinken

Ons lichaam bestaat voor tweederde deel uit vocht en het is van groot belang het vochtgehalte in je lichaam op peil te houden. Het voert meerdere functies in het lichaam aan, zoals temperatuurregeling en het verdrijven van afvalstoffen. Drink genoeg water op een dag en je zult je energieker voelen. Meer weten? 7x waarom je veel water moet drinken.

3. Eet met aandacht

Alles gaat zo snel tegenwoordig, dat we de aandacht verliezen voor een goede maaltijd. We schepen ’s avonds teveel op, omdat we onze aandacht er niet bij hebben en genieten daardoor ook niet bewust van het eten. Eet in het vervolg wat langzamer én probeer te genieten van elke hap. Wist je dat langer kauwen op je voedsel een positieve werking  heeft op je spijsvertering?

4. Vitamine D

Als de zon schijnt, maak er dan gebruik van. Ga naar buiten en neem die vitamine D op in je lichaam. Te lang in de zon is natuurlijk niet goed! En vergeet niet te smeren (ja, ook in de winter). Vitamine D zorgt voor een beter immuunsysteem én een betere stemming. Weet je meteen waar het zonnetje in huis vandaan komt.

5. Genoeg slaap

Genoeg slaap zorgt ervoor dat je overdag je optimale hoeveelheid aan energie kunt benutten. Ongeveer 8 uur per nacht heeft een mens gemiddeld nodig. Voldoende slaap zorgt er ook nog eens voor dat je minder kans hebt op chronische ziektes, plus je levensduur neemt toe. Wil je beter in slaap kunnen vallen? Zorg er dan voor dat je twee uur voordat je gaat slapen geen TV meer kijkt of op een ander elektronisch apparaat zit. Ook als je je aan deze 6 dingen schuldig maakt zorg je niet voor een optimale nachtrust.

6. Ga wandelen

Probeer elke dag 30 minuten te wandelen. Dat is maar een kleine moeite en het heeft een grote impact op je gezondheid. Je voelt je energieker, opgewekter en het vermindert de kans op ziektes en overgewicht.

7. Wees aardig voor iedereen

Houd de deur voor iemand open, sta voor iemand anders op in de bus of stuur je beste vriendin zomaar een bloemetje of een kaartje. Deze kleine lieve daden zorgen ervoor dat je je beter gaat voelen over jezelf, plus je maakt een ander er blij mee.

Laatste nieuws

Zie ook