Dus hier staat de i in iPhone voor!

Heb je je ooit wel eens afgevraagd waar de 'i' voor staat bij je iPhone en iPad? De 'i' staat bijna voor elk Apple-produ...

Lees ook

Heb je je ooit wel eens afgevraagd waar de ‘i’ voor staat bij je iPhone en iPad? De ‘i’ staat bijna voor elk Apple-product sinds de komst van de iMac in 1998. Maar waar wat is nu precies de betekenis van de i in iPhone?

Het antwoord daarop heeft Steve Jobs al een keer gegeven. Bij een Apple event in 1998 om precies te zijn (zie video hierboven, minuut 16:39). Steve introduceerde bij dit event de iMac en legde daarbij meteen de link tussen ‘i’ en ‘Mac’ uit. Met de iMac wilde Apple het internet simpel en snel toegankelijk maken voor de gebruiker. De ‘i’ in iMac stond toen al, heel simpel en logisch eigenlijk, voor internet. Maar de ‘i’ was ook meer:
Dus dit is de betekenis van de i in iPhone
De ‘i’ stond voor:

  • individu;
  • instructief;
  • informatief;
  • en inspiratie.

Bij de introductie van de iPhone in 2007 was een van de drie belangrijke kenmerken van de mobiel ‘internet communicatie’. De andere kenmerken waren muziek en ? logischer wijs ? bellen (wat doe je anders met een mobiel). De iPhone was gewoon een internetPhone. Maar door de komst van de iPhone zijn we de ‘i’ allemaal gaan associeren met Apple. En daar droeg het merk zelf aan bij: alle producten begonnen met een ‘i’. Nu Tim Cook het stokje van wijlen Steve Jobs heeft overgenomen, worden er weer andere keuzes gemaakt. Zo bracht het merk niet een iWatch, maar een Apple Watch. Reden: tja, tegenwoordig is een device met internet niet meer zo speciaal als in 1998. Nu zit het op elk device, en wij verwachten dat ook.

Laatste nieuws

Zie ook