Tip! Pop-up restaurant tijdens Sail Amsterdam: L‘invité

Tip! Pop-up restaurant tijdens Sail Amsterdam: L'invité. Amsterdams restaurant L'invité bouwt een tijdelijke vestiging o...

Tip! Pop-up restaurant tijdens Sail Amsterdam: L’invité. Amsterdams restaurant L’invité bouwt een tijdelijke vestiging op de Jan Schaeferbrug tijdens Sail Amsterdam. Van 19 tot en met 23 augustus, tijdens het grootste nautische publieksevenement van Europa, verandert de noordzijde van de Jan Schaeferbrug in Amsterdam in een spectaculair pop-up restaurant met een even zo spectaculair uitzicht, wij quoten:

Bubbels en boten

Tip! Pop-up restaurant tijdens Sail Amsterdam: L‘invité

Sico de Moel, eigenaar van L‘invité le Restaurant op de Bloemgracht in Amsterdam, opent tijdens Sail Amsterdam voor 5 dagen het tijdelijke zusje. Onder regie van chef Berend Sallows (bekend van o.a. Ciel Blue, Ron Blaauw en Chapeau) worden daar Franse klassiekers met een moderne twist bereid. Naast lekker eten biedt L‘invité le Restaurant ook plaats aan mensen die van een glas champagne, de zon en het uitzicht op de Tall Ships willen genieten, count us in.

Jan Schaeferbrug

Elke vijf jaar wordt het middelste gedeelte van de Jan Schaeferbrug verwijderd om zo de schepen toegang te geven tot de IJhaven, het nautisch hart van Sail Amsterdam 2015. Vanaf de overgebleven delen van de brug heb je een fantastisch uitzicht op alle schepen die binnen komen varen. Sico de Moel:

Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht op de haven. Ik ben ontzettend blij dat het restaurant er nu echt gaat komen.

Op de menukaart van L‘invité le Restaurant staan onder andere signature gerechten als Steak Tartare met mosterd mousse, kwartel ei en krokante rode biet; Schol met gerookte paling, venkel, groene appel en yuzu. Naast lekker eten kunnen gasten ook genieten van een spectaculair uitzicht over de ruim 600 schepen die door het Noordzeekanaal komen om aan te meren in en rond de IJhaven.

Trek? Dit is het 3-gangen SAIL Amsterdam menu

3[fa] fa fa-star[/fa] menu | Jan Schaefer Terras en Oranjehaven Terras: € 75, inclusief Sail aperitief, bijpassende wijnen en waters:

  • Steak Tartare met mosterdschuim en krokante rode bietTip! Pop-up restaurant tijdens Sail Amsterdam: L‘invité
  • Schol met paling en yuzudressing
  • Chocolat, Gianduja en duindoornbes

Trek? Dit is het 5-gangen SAIL Amsterdam menu

5[fa] fa fa-star[/fa] menu | VIP Deck Restaurant: € 125, inclusief Champagne, bijpassende wijnen, waters, koffie, friandises en digestief.

  • Buratta – Coeur de boeuf tomaten en basilicum ijs
  • Steak Tartare met mosterdschuim en krokante rode biet
  • Schol met paling en yuzudressing
    Tip! Pop-up restaurant tijdens Sail Amsterdam: L‘invité
  • Sukade met rode wijnsaus en groene asperges
  • Chocolat, Gianduja en duindoornbes

Reserveren kan via L’invité. Wij zeggen: doen.

Laatste nieuws