Beachproof: de bikinilijn en pijnvrij harsen

Na een lange, voornamelijk natte, winter, is het eindelijk zover: zomer. Het hele jaar wacht je erop: paraderen in je ba...

Lees ook

Na een lange, voornamelijk natte, winter, is het eindelijk zover: zomer. Het hele jaar wacht je erop: paraderen in je badpak of bikini, lekker bruinen in de zon. Je benen heb je vast al helemaal summer- & skirtproof. Hoe zit het met je bikinilijn? Je kan natuurlijk een afspraak maken voor de welbekende Brazilian Wax en denken leave it to the pro’s. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om jezelf strandklaar te krijgen. Helemaal nu er steeds meer haarverwijderingsspullen en gadgets op de markt komen.

Scheer ‘m

bol-scheren-bikinilijn-zomer

Scheren is de meest snelle manier om je bikinilijn zomerklaar te krijgen. Nadeel: snel irritaties en ingegroeide haartjes. Met een mesje als de Wilkinson Quattro Bikini (€ 19,95, Bol.com) kun je bikinilijn mooi trimmen. Het trimmesje net wat kleiner is, waardoor je overal beter bij kan. Daarnaast kun je met deze set je bikinilijn veranderen (met de conditioningstrips, verrijkt met Acai Berry en Jojoba-extracten). Doe voor het scheren een paar druppels Somersets scheerolie (extra delicate, € 21,95, Bol.com), of gebruik de Wavecare softshave als lotion bij het scheren. Klaar met scheren? Smeer jezelf in met Skin Doctors Ingrow Go, dat werkt meteen tegen ingegroeide haartjes, scheeruitslag en huidirritatie zoals rode bultjes (€ 18,29, Bol.com).

Crème de la crèmes

bol-veet-in-showerCC After Depilation Gel

Wil je liever een ontharingscrème gebruiken? Dat kan natuurlijk ook. Zorg er dan wel voor dat je de gebruiksaanwijzing goed leest. Veet In-Shower ontharingscrème (€ 9,49) moet je bijvoorbeeld gelijkmatig aanbrengen met de gekleurde zijde van de spons. Zorg ervoor dat het gebied dat je wilt ontharen, volledig bedekt is met crème. Afhankelijk van het soort beharing kan je de crème wat langer laten intrekken. Onder de douche in cirkelvormige bewegingen afspoelen. Onze tip, als je toch voor de crèmes gaat: na de douchebeurt een beetje CC After Depilation Bikini, dat is een gel met afkoelend effect die ervoor zorgt dat je geen jeukerig en branderig gevoel krijgt (€ 15,00, Bol.com).

Wax it

Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. En dat is bij waxen zeker waar. Het doet pijn, maar heeft verreweg het beste (lees: meest blijvende) resultaat. Wil je dit pijnigingsproces nog enigzins leuk houden, dan zijn er verschillende producten die er een wax salon ervaring van maken (zonder de bijbehorende massagetafels en Relaxation muziek, maar daar kan je zelf voor zorgen). Denk hier aan een complete thuisharsset (€ 54,00, Beauty Millenium, Bol.com). Je kunt ook gebruik maken van strips. Even opwarmen, aanbrengen, en dan net als een pleister er in een keer aftrekken (tanden op elkaar!). Parissa Face & Bikini wax strips (€ 7,49) of de Hot Wax – wax strips (€ 10,49). Ook bij deze methode geldt: insmeren na gebruik. Je huid is gevoelig.

bol-harsset

5 tips voor pijnvrij harsen

  1. Plan je harsbehandeling na je menstruatie, dan ligt je pijngrens wat hoger.
  2. Start langzaam, ga niet meteen voor de Brazilian.
  3. Scrubben. Even de dode huidcellen weghalen voordat je met de wax strips aan de gang gaat.
  4. Harde hars heeft een zachtere werking dan zachte hars. Dus bij keuze: ga voor hard!
  5. Blijf ademen, je bent nl. snel geneigd om je adem in te houden bij het ‘eraf trekken’. Blijven ademenen maakt het minder pijnlijk. Probeer anders te kuchen bij het trekmoment.

FYI: je onderbuik is het gevoeligst. En dat had je niet gedacht he?

Laatste nieuws

Zie ook