BN’ers lanceren fairtrade sieradenlijn

Actrices Tara Elders en Katja Schuurman hebben dinsdag samen met juwelenontwerper Bibi van der Velden een sieradenlijn...

Lees ook

katjaheaderrkopie

Actrices Tara Elders en Katja Schuurman hebben dinsdag samen met juwelenontwerper Bibi van der Velden een sieradenlijn voor ouder en kind gelanceerd. De sieradenlijn heet Sam & Haas.

De ontwerpen van Katja, Taraen Bibizijn geïnspireerd op hun eigen dochters. De sieraden zijn gemaakt van fair trade goud en zilver.

Schuurman over de sieradenlijn: “Naast Return to Sender is dit weer een heel nieuw avontuur. Ik ben ontzettend trots op deze lijn. Niet alleen omdat het prachtige, lieve, bijzondere ontwerpen zijn, maar ook omdat het echt belangrijk is dat goud en zilver op een verantwoorde manier gewonnen wordt.”

Volgens Elders doet haar eerste sieradenlijn haar denken aan bellenblazen op de tramhalte, dobbelen in de wachtkamer en met je harmonica achterop de fiets.

Van de Velden voegt daar aan toe: “Ik ben meerdere malen als ambassadrice van het Goed Goud programma van Solidaridad de Amazone in geweest. Hier heb ik aan den lijve ondervonden wat de negatieve gevolgen van de illegale goud- en zilver-mijnbouw zijn voor mens en natuur.”

“Als jonge moeder ben je altijd bezig met wat het beste is voor de volgende generatie. Samen met Katja en Tara willen we hier met het ontwerpen van deze duurzame sieradenlijn voor kinderen een positieve bijdrage aan leveren.”

Laatste nieuws

Zie ook