Zó wordt het drinken van twee liter water op een dag een eitje

Wedden dat je zo op de twee liter vochtinname zit?

Lees ook

Het kwik blijft hoge temperaturen aangeven. Lekker die warmte, maar zorg ervoor dat je genoeg drinkt. Waar normaal twee liter de norm is, mag het nu best iets meer zijn. Wat bij ons in het glas te vinden is? IJsthee, want daar mag je naar hartenlust van drinken.

Het is een bekend verhaal: bij warm (zomer)weer zweet je meer en daarom moet je voldoende drinken. Voor velen van ons is het behalen van de norm van twee liter al een opgave, laat staan als op zwoele dagen aangeraden wordt ten minste twee liter te drinken.

Dorstlessers

Waar je beter niet je glas mee kunt vullen? Alcohol of suikerrijke dranken. Beiden zijn niet gezond en dat geliefde glas rosé zorgt er daarnaast voor dat vocht afgedreven wordt. En laat dat nu net zijn wat we niet willen. Waar je wel voor mag kiezen: water, thee en koffie. Aangezien die eerste al snel verveeld en die andere twee dranken er voor zorgen dat je het nog warmer krijgt, is ijsthee perfect, want het drankje is smaakvol, verfrissend en gezond.

IJsthee

IJsthee maak je gemakkelijk zelf! Schaf dus een mooie karaf aan, maak de (huisgemaakte) ijsthee klaar, voeg eventueel wat ijsklontjes, vers fruit of andere smaakmakers toe en zet de kan bij je in de buurt zodat je jezelf kan bijschenken. Wedden dat je zo op de twee liter vochtinname zit?

Bron: Elegance | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook