Smullen geblazen: dit is hoeveel paaseitjes we gemiddeld eten

Het zijn er waarschijnlijk meer dan je denkt...

Het is alweer bíjna zover: komend weekend vieren we Pasen! Naast tijd met familie, een fijn ontbijt, en een eventuele paasdienst op zondagochtend, horen hier natúúrlijk ook de nodige paaseitjes bij. Maar hoeveel van deze lekkere traktaties eten we nu eigenlijk gemiddeld per jaar? Spoiler alert: dat zijn er meer dan je denkt!

Lekker eten

Tijdens het aankomende lange weekend geven we ook ons zelfdiscipline een dagje vrij, en wordt veel lekkers genuttigd. Van suikerbrood tot croissantjes en van gevulde eieren tot chocolade-eieren. Er is genoeg lekkers te vinden in de supermarkt.

De transitie van kerst- naar paassnoep loopt tegenwoordig zo vlekkeloos in elkaar over, dat we geen periode zonder feestelijk snoepgoed hoeven te doen. De kans is dus aanwezig dat je je enkele weken voor Pasen al overgaf aan de paaseitjes. We get it. Probeer de verleiding van de vrolijk gekleurde chocolade-eitjes maar eens te weerstaand – dat is toch moeilijker dan we zouden willen.

Helemaal anno nu, met smaken variërend van klassiek melk, wit, en puur, tot Licor 43, tompouce, tiramisu of Baileys: de verleiding kan soms wel érg groot zijn. En natuurlijk kunnen we dan wel voor een suikervrije variant kiezen of na ’t weekend weer streng op de lijn letten…maar goed.

Bij het zoveelste eitje dat we gedachteloos oppeuzelen vragen we ons soms wel af: hoeveel van deze lekkernijen eten we nu eigenlijk elk jaar?

Onderzoek

HEMA nam enkele jaren geleden polshoogte bij het paasei-minnende volk. De keten was namelijk benieuwd hoeveel choco-eitjes we nu eigenlijk eten. Wat bleek? Rond de paasdagen maken we 47 paaseitjes soldaat. Dat bleek in elk geval in 2018 het geval te zijn, en de kans is groot dat het er nu een paar meer of minder zijn. Maar écht veel zal het waarschijnlijk niet verschillen!

Het is belangrijk dat je jezelf af en toe een lekkernij gunt. We willen daarom vooropstellen dat je zeker moet genieten van de paaseitjes tijdens Pasen. Probeer het alleen niet al té gek te maken. De paaseieren zijn namelijk behoorlijke caloriebommen en een paaseitje bevat zo’n 45 calorieën. En daar eten we er dan vaak meerdere van. Gelukkig zijn er genoeg manieren om het er weer af te branden. Zo kun je 5 minuten hardlopen om een eitje te verbranden. Wandel je liever? Trek dan 10 minuten uit om een chocolaatje te verbranden. Maar vooral: vergeet niet te genieten van je heerlijk lange weekend. Dat heb je ook wel verdiend, non?

Bron: Marie Claire, Beau Monde archief | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws