Prinses Beatrice: Alles wat je wilt weten over haar geheime huwelijk

Door haar huwelijk is de officiële aanspreektitel van de oudste Yorkie-zus veranderd in HKH prinses Beatrice, gravin Edoardo Mapelli Mozzi.

Lees ook

Geheel in het geheim gaf prinses Beatrice afgelopen weekend haar jawoord aan haar Edo.

Een select royal gezelschap was getuige, de Queen op de eerste rij en prins Andrew met voorbedachte rade buiten beeld. Aan de foto's te zien was het een sprookjesbruiloft. Het is Bea gegund!

De Britse prinses en de Italiaanse projectontwikkelaar moesten hun royal wedding al twee maanden lang verplaatsen. Over het aanstaande huwelijk hingen twee schaduwen: de coronacrisis en het schandaal van haar vadertje. Door alles stil te houden en het huwelijk te laten sluiten in de kapel van de Royal Lodge (dit is op het terrein van het ouderlijk huis in Windsor Great Park) hoefde Bea geen rekening te houden met enthousiaste paparazzi die haar vader maar al te graag op de kiek willen zetten. Ook konden koningin Elizabeth en prins Philip éven hun isolatie staken voor de trouwceremonie van hun kleindochter.

De Gasten

Prins Andrew gaf zijn dochter weg. Hertogin Sarah en de moeder van de bruidegom lazen ieder een favoriet gedicht van het bruidspaar voor. Het zoontje van Edo (uit een eerdere relatie) was bruidsjonker én 'Best Man'. We gokken dat Bea haar kleine zusje, prinses Eugenie, gekozen heeft tot haar Royal Getuige. Zo'n twintig gasten waren getuigen van de royal wedding. Klein maar fijn.

De Locatie

Dit bericht bekijken op Instagram

Congratulations to HRH Princess Beatrice & Mr Edoardo Mapelli Mozzi! The couple were married in a small private ceremony at the Royal Chapel of All Saints at Royal Lodge. Princess Beatrice & Mr Edoardo Mapelli Mozzi celebrated their wedding with their closest family, including Her Majesty The Queen & The Duke Of Edinburgh. Princess Beatrice wore a vintage dress by Norman Hartnell & The Queen Mary diamond fringe tiara, both belonging to Her Majesty The Queen. The tiara was worn by Her Majesty on her wedding day in 1947. I was so incredibly honoured to photograph their wedding day, a certain milestone of my career. A huge thanks to Gillian Lawtie. #royalwedding #britishvogue #hrhprincessbeatriceofyork #edoardomapellimozzi

Een bericht gedeeld door Benjamin Wheeler (@benjaminwheeler) op

De prinses kreeg van koningin Elizabeth toestemming om de Royal Chapel van Allerheiligen te gebruiken. Perfect uitgekozen: geen last van paparazzi, sprookjesgehalte ten top en niemand (er waren zo'n 20 gasten) kan zeggen dat ie het adres niet wist. De kapel wordt door Liz zelf ook regelmatig gebruikt wanneer ze onopgemerkt naar een kerkdienst wil.

De Jurk

De bruiloft was een kleine ode aan koningin Elizabeth als je het ons vraagt. De bruid droeg een vintage jurk van de Queen, ontworpen door Norman Hartnell, vroeger een van de favoriete kledingontwerpers van de koningin. De jurk, die is bezet met diamanten en een geometrisch geruit lijfje heeft, was volgens Buckingham Palace gemaakt van peau de soie-taft, afgezet met ivoorkleurig duchesse satijn en organza mouwen. Het ding werd voor Bea op maat gemaakt door Angela Kelly. Zo werden er organza mouwtjes aangemaakt en ging de petticoat uit.

De Tiara

Ook al was het huwelijk kleinschalig en achter de schermen, de bling was zeker aanwezig. Bea droeg niet de York Tiara maar droeg de Queen Mary Fringe Tiara. Voor niet-kenners: dit is er niet zomaar eentje. Liz droeg 'm zelf tijdens haar eigen huwelijk in 1947 en leende 'm uit aan heur dochter, prinses Anne, toen zij ging trouwen. Het ding is gemaakt voor koningin Mary uit een diamanten ketting die ze had gekregen bij haar huwelijk. De diadeem is zo'n 100 jaar oud.

De Bloemen

Aan de Britse royal wedding, zat ook een Nederlands tintje, namelijk Het Bruidsboeket. Dat is gemaakt door de uit Nederland afkomstige bloemisten: Patrice en Rob van Helden (broer en zus) van RVH Floral Design uit Londen. Het boeket bestond uit jasmijn, lichtroze en crèmekleurige lathyrus, ivoren trosrozen, roze O’Hara-tuinrozen en wasbloem. Naar koninklijk gebruik waren er ook takjes mirte uit de tuin van koningin Victoria in opgenomen.

Who’s Next?

Het werd geen Royal Wedding à la prinses Eugenie of hertoginnen Kate en Meghan, maar Bea kennende wil zij toch niet zo in de belangstelling staan, dus waarschijnlijk is dit haar droombruiloft geworden. Met prinses Beatrice als getrouwd vrouw zijn de Queen haar (volwassen)kleinkinderen allemaal getrouwd, alleen de kinderen van prins Edward en Gravin Sophie nog. Maar het zal nog wel even duren voordat Lady Louise (16) in het huwelijksbootje stapt.

Bron: Vorsten, Royal Family | Beeld: Bsr Agency, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook