Kleine moeite, groots resultaat. Deze suikerwafeltjes van Paskal en Edwin bak je zó goudbruin in je wafelijzer. Geklopte slagroom en aardbeien ertussen en serveren maar!
Paskal Jakobsen (46) is zanger en gitarist van de Zeeuwse band Bløf. Als hij niet optreedt of in de studio aan het werk is, staat hij achter het fornuis. Paskals mattie Edwin Vinke (52) is chef-kok in tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang, in het eveneens Zeeuwse Hoofdplaat.
Zeeuws Zoet
Voor vier personen - bereidingstijd: 2 uur
Ingredienten
- 2 eieren
- 150 g bruine basterdsuiker
- 125 g roomboter
- 1/2 tl kaneel
- mespunt zout
- 375 g bloem
- slagroom
- aardbeien of andere rode vruchten
Bereiding
- Klop de eieren los met de basterdsuiker, voeg de roomboter, kaneel en het zout toe en meng alles goed met een handmixer of keukenmachine.
- Voeg de gezeefde bloem toe en kneed tot deeg. Laat twee uur rusten op kamertemperatuur en rol er kleine bolletjes van ongeveer twee centimeter van.
- Bak de bolletjes af in een wafelijzer tot ze mooi goudbruin zijn.
- Serveer ze met een dot slagroom en wat aardbeien of andere rode vruchten ertussenin.
Samen met hun vrouwen Door en Blanche hebben Paskal en Edwin elkaar gevonden in hun liefde voor koken. Paskal: ‘Bij een prachtig bord in een restaurant denk ik vaak: dat kan ik nooit. Toch zie ik dan een uitdaging en blijf ik proberen. Vaak genoeg verras ik mezelf. Bijna iedereen kan koken. Het is als met zoveel dingen: gewoon doen!’ In 'Ruige kost' delen Paskal en Edwin hun favoriete recepten.
- Peter D´Hoop