Dit is waarom je ook in de herfst en winter SPF moet smeren

Goed voor je velletje zorgen is dan ook een must tijdens aankomend seizoen!

Voor zonnebrandcrème geldt: smeren, smeren en nog eens smeren. Maar in het najaar valt de sterkte van de zon toch wel mee? Kun je de crème skippen uit je routine?

Het antwoord is dus nee, absoluut niet. Het aanbrengen van SPF op je huid is, ook in het najaar, zeer belangrijk. De zon is in de herfst nog feller dan je denkt. De schadelijke UV-straling is altijd aanwezig in de zon, ook als deze minder hevig schijnt of als het bewolkt is – de straling gaat namelijk dwars door wolken heen. Dat betekent dat je het hele jaar door bent blootgesteld aan een straling die zorgt voor huidveroudering, pigmentvlekken, verslapping van de huid en rimpeltjes.

Schadelijk

De huid kan een maximale dosis UV-straling per dag aan, wat per huidtype verschilt. Dit heeft met de kleur, en nog meer met de dikte van je huid te maken. De zon zorgt voor natuurlijke huidverdikking (lees: zonbescherming) die de huid beter beschermt tegen verbranding.

Houdbaar?

Op alle flesjes staat een houdbaarheidsdatum. Die kun je dan ook het best gewoon aanhouden. De PNO (periode na opening) staat aangegeven met een geopend potje gevolgd door een getal en de letter M (12M is tot 12 maanden na de opening te gebruiken). Wel is het belangrijk dat je de zonnebrandcrème op de juiste manier bewaart om de werking te behouden. Als je dat doet, kan een zonnebrand meestal wel zo’n twee jaar mee. De factor gaat dan namelijk maar met een minimale hoeveelheid achteruit. Heb je een gevoelige huid en wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan kan het natuurlijk geen kwaad om wel een nieuw product aan te schaffen.

Bron: Glamour UK, Naif, Harpers Bazaar | Beeld: iStock

Laatste nieuws