10 koninklijke baby-regels waar Eugenie zich aan moet houden

Je wordt niet zomaar een baby met blauw bloed.....

Over een paar maanden worden prinses Eugenie en haar man Jack Brooksbank ouders van hun eerste kindje. Maar dankzij Eugenies koninklijke achtergrond komt daar heel wat meer bij kijken dan normaal. Het is overigens nog maar de vraag of het stel echt al deze regels zal volgen, want Eugenie is geen ‘eersterangs werkende royal’ zoals William en Kate.

1. De zwangerschap wordt ná de eerste 12 weken aangekondigd

Deze regel kunnen we alvast afstrepen. Hoewel de exacte due date van de prinses niet bekend is, wordt de baby begin 2021 verwacht. Dat betekent dat de aankondiging sowieso pas na 12 weken is gedaan. Bijna alle royals hebben zich hier tot nu toe aan gehouden, zoals de meeste andere mensen dat ook doen. Dit omdat de kans op een miskraam na 12 weken beduidend kleiner wordt. Hertogin Kate kondigde haar zwangerschap van prins Louis al na zo’n 8 weken aan. Dit kwam doordat ze veel last had van ochtendmisselijkheid en daardoor kon ze niet aanwezig zijn bij een aantal koninklijke verplichtingen.

2. Het geslacht blijft geheim 

Ook deze mag weggestreept worden. Eugenie en Jack hebben (tot nu toe) niets losgelaten over het geslacht.

3. Koninklijke moeders houden geen baby shower

Dit typisch Amerikaanse feestje houden de royals liever buiten de deur. Meghan Markle heeft wel een baby shower gehad.

4. De baby wordt geboren in het ziekenhuis

Vroeger was het gebruikelijk dat koninklijke geboortes thuis plaatsvonden, maar prinses Diana was de eerste die met deze regel brak. Ze stond erop dat William en Harry in het ziekenhuis geboren zouden worden. Ze deed dat in St Mary’s hospital waar Kate later ook haar drie kinderen kreeg. Hoewel het nog niet bekend is waar Eugenie haar baby zal krijgen, wordt het waarschijnlijk The Portland Hospital in centraal Londen. Dit is dezelfde plek als waar Sarah Ferguson beviel van haar en haar zus Beatrice. Ook Meghan kreeg Archie in dit ziekenhuis.

5. De koningin wordt als eerste ingelicht over de geboorte

Een voordeel van het hoofd van de familie zijn: je wordt als eerste op de hoogte gebracht van wereldnieuws.

Dit bericht bekijken op Instagram

Jack and I are so excited for early 2021….👶🏻

Een bericht gedeeld door Princess Eugenie (@princesseugenie) op

6. De aankondiging van de geboorte wordt op een ezel voor de deur van Buckingham Palace tentoongesteld

Oké, dit zijn het soort regels waar je op gehoopt had. We know.

7. De kersverse ouders poseren met hun kersverse kleine

En het liefst zodra de moeder enigszins kan staan. Harry en Meghan waren de eersten die deze regel verbraken en hielden een paar dagen na de geboorte van Archie een fotomoment in Windsor Castle. Omdat Eugenie lager op de lijst van royals staat, zal zij zich zeer waarschijnlijk ook niet aan deze traditie houden.

8. De baby krijgt een typisch koninklijke naam

Vandaar dat namen als Louis, George en William altijd maar terugkeren. Ze hebben niet toevallig allemaal exact dezelfde smaak. Harry en Meghan besloten het, hoe kan het ook anders, net even anders aan te pakken door hun zoon Archie te noemen. Ook is het gebruikelijk dat de baby zo’n drie of vier voornamen krijgt.

9. De naam wordt pas een paar dagen na de geboorte aangekondigd

Kan er lekker een paar dagen gespeculeerd worden. Wel zo spannend.

10. De baby krijgt meerdere peetouders 

De meesten houden het bij maximaal vier, maar dat is al vergezocht. Bij de royals zit het net even anders. Zo heeft prins George maar liefst zeven peetouders, Louis zes en Charlotte vijf. De uitverkorenen zijn meestal een mix van familie en vrienden. Het is bekend dat Eugenie en Jack een goede relatie hebben met Harry en Meghan, dus wie weet gaat de eer wel gedeeltelijk naar de Sussex’jes.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws